Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Informer–PayNet: Intotdeauna cu un pas tehnologic inaintea pietei

16 Decembrie 2004



„Valoarea echipei Informer– PayNet Romania este cu mult mai importanta decat valorile individuale cumulate ale membrilor sai“ au subliniat Hilde Corbu, COO Informer–PayNet Romania si John Crissoveloni, CEO Informer–PayNet Romania.


Informer International este noul actionar majoritar al firmelor PayNet si Informer Romania. Ce semnificatie are aceasta schimbare?


John CrissoveloniJohn Crissoveloni: Firma PayNet face parte in acest moment dintr-un grup international de IT care ii da posibilitatea sa dezvolte aplicatii proprii, deci este mult mai flexibila in a raspunde cerintelor specifice clientului. Grupul Informer are o experienta foarte mare in proiecte integrate pentru banci si ne-a oferit o filosofie diferita de business. Datorita acestei noi viziuni, activitatea clasica a PayNet de procesare a cardurilor se extinde. In noul context, PayNet ofera bancilor o platforma completa constand in outsourcing pentru serviciile de retail banking.


Hilde Corbu: Pentru Informer Romania inseamna o repozitionare a companiei ca Integrator de Sisteme Informatice pentru sectorul financiar–bancar, care poate analiza si intelege cerintele si problematica din sectorul bancar si raspunde acestora cu solutii integrate adaptate atat posibilitatilor financiare actuale cat si strategiei de dezvoltare pe termen lung. De asemenea prin calitatea sa de integrator, Informer Romania are competenta de a recomanda solutiile software, hardware si de comunicatii necesare cat si capabilitatea de a-si asuma rolul de prime-contractor si toate responsabilitatile ce decurg din acesta.


Parteneriatul nostru cu Informer Group a inceput in urma cu un an de zile cand am introdus in portofoliul nostru produsul Armonia ERP, dezvoltat de catre grupul Informer. Asadar, portofoliul nostru de clienti s-a largit atat pe diferite arii de functionalitate, cat si pe diferite industrii.
Informer Grecia acopera urmatoarele segmente de piata: sectorul bancar, sectorul public, sectorul privat si sectorul guvernamental. Strategia Informer Romania pentru anul 2005 este de a continua politica grupului si de a adresa aceste patru segmente pe piata romaneasca.


Dispune Informer Romania de know-how-ul necesar implementarii unor proiecte complexe in sectorul guvernamental?


Hilde CorbuHC: In general, proiectele care se bazeaza pe fonduri europene se obtin prin licitatii. Abordarea acestor licitatii se face prin consortii care cumuleaza cunostiintele si capabilitatile necesare implementarii proiectelor informatice complexe. Informer Grecia are competenta si experienta necesara in acest segment si din aceasta pozitie va ajuta si va sustine Informer Romania in implementarea unor proiecte guvernamentale locale.


Care sunt cele mai importante aspecte in implementarea cu succes a unui proiect informatic complex?


HC: Un factor important este existenta si aplicarea unei metodologii de implementare, care presupune pe langa planul de implementare si realizarea unui plan de comunicare in cadrul proiectului, un plan de management al riscurilor, un plan de escaladare in momentul in care apar anumite conflicte. De asemenea, inseamna o etapizare si o cunoastere foarte buna a procesului pe care planul de implementare il urmeaza, stabilirea de responsabilitati pentru fiecare membru al echipei si nu in ultimul rand stabilirea de „deliverables“ pentru fiecare etapa in parte. In acest mod, procesul de implementare este unul predictibil, fara surprize, fara riscuri, fara costuri ascunse pentru client.


JC: Piata romaneasca a cerut integratori, insa sunt foarte putine firme de IT care au experienta necesara prestarii de servicii de integrare. Informer Group are 31 de proiecte internationale in care a lucrat ca integrator.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite