Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Panasonic lanseaza cele mai usoare camere HD

24 Iulie 2009



Panasonic lansează două noi modele de camere video ce cântăresc mai puţin de 227 g fiecare.HDC-SD10 şi HDC-TM10 sunt cele mai uşoare* din lume şi, în ciuda dimensiunilor foarte compacte, noile modele sunt capabile să înregistreze imagini în format Full HD. Mai mult, zoom-ul optic de 16x şi funcţia Advanced O.I.S. (stabilizator optic de imagine avansat) fac din noile camere Panasonic FullHD echipamentele ideale pentru orice vacanţă.

Iar pentru că în vacanţă, oportunităţile de filmare sunt numeroase, chiar şi când te afli în mers, tremurul mâinii devine o mare problemă! Cele două noi camere video Panasonic ofera acum posibilitatea de a obţine imagini frumoase, clare, chiar şi când înregistrarea se desfăşoară în mişcare. Modelele HDC-SD10 şi HDC-TM10 sunt destinate nu doar înregistrărilor video în ocazii speciale, dar şi în situaţii de zi cu zi, camerele fiind atât de mici încât încap cu uşurinţă într-o palmă. Mai mult, imaginile obţinute sunt de o calitate excepţională, în format high-definition, cu o rezoluţie de 1920x1080. Impresionant este şi timpul minim pentru începerea înregistrării care poate fi redus la numai 0,6 secunde de la pornirea ecranului LCD.


Imagini clare, chiar şi când vă aflaţi în mişcare


Puternicul zoom optic 16x ajută utilizatorul să înregistreze imagini cu subiectul aflat la distanţă mai mare, în timp ce funcţia Advanced O.I.S. minimizează efectul de tremur al mâinii. Funcţia de stabilizare este esenţială pentru menţinerea calităţii imaginilor full-HD atunci când este folosit zoom-ul iar efectul de tremur al mâinii este amplificat.



Modelele HDC-SD10 şi HDC-TM10 sunt echipate şi cu funcţia iA (Intelligent Auto) care permite configurarea automată a modului de înregistrare potrivit condiţiilor de filmare. Astfel, utilizatorul are acces la funcţiile Face Detection ce ajustează automat expunerea astfel încât imaginea chipurilor persoanelor filmate este captată perfect, Intelligent Contrast Control ce ajută la obţinerea unui contrast adecvat condiţiilor de filmare şi Intelligent Scene Selector ce selectează automat modul de filmare care va genera cele mai bune imagini înregistrate. Ambele camere sunt echipate cu funcţia AF/AE Tracking ce urmăreşte automat un subiect aflat în mişcare pentru obţinerea unor rezultate excelente. Spre deosebire de setările automate de la camerele video obişnuite, AF/AE Tracking menţine focusul şi expunerea chiar dacă subiectul se mişcă sau se întoarce.



Pe măsură ce calitatea imaginilor şi a volumului de informaţii înregistrate creşte, consumatorii solicită modele mai compacte, dar cu o capacitate mai mare de stocare. Toate acestea au condus la impunerea cardurilor de memorie SDHC/SD ca un standard pentru ultimele modele de camere video, mai ales datorită capacităţii de până la 32 GB şi a dimensiunilor foarte reduse, un asemenea card fiind de mărimea unui timbru poştal. Mai mult, cardurile SDHC/SD nu necesită mecanism de transport, fiind nu doar rezistente la şocuri, dar şi capabile să înregistreze imaginile cu o viteză mai mare. Cardul poate fi utilizat în diverse echipamente video sau la un calculator astfel încât de imaginile înregistrate se pot bucura şi prietenii sau familia, la foarte scurt timp de la înregistrare.



Caracteristici principale


Modelul HDC-TM10 înregistrează imagini full-HD pe memoria internă sau pe un card SDHC/SD (opţional). Când memoria sa internă se umple, înregistrarea este continuată automat, fara intreruperi, pe cardul SDHC/SD. Cu un card extern de 32 GB, capacitatea de stocare a modelului TM10 poate ajunge la 40 GB. Cele două fragmente de înregistrare pot fi lipite chiar înainte de a descărca imaginile de pe cameră, după filmare, şi transferate pe cardul de memorie pentru a fi ulterior prelucrate. Pentru o operare mai intuitivă, ambele modele dispun de un touch screen ce permite utilizatorului să acceseze funcţiile principale mult mai uşor, prin simpla atingere a unui desen din meniul afişat pe LCD.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite