Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

EBS România, parteneriat strategic cu SAP

25 Iulie 2009



Monica Bîrlea, Business Manager SAP EBS România:
„Parteneriatul cu SAP ne va consolida poziţia pe piaţa ERP locală“


La începutul acestui an, EBS România anunţa deschiderea unei noi linii de business prin încheierea unui parteneriat cu SAP România. De curând compania a obţinut şi râvnitul statut de Partener Value Added Reseller SAP. O evoluţie rapidă, în concordanţă cu previziunile EBS de dezvoltare în acest sens, care preconizează ca, în decurs de trei ani, compania să se numere printre primii 5 parteneri SAP în România. Un plan ambiţios, dar perfect viabil după cum ne-a explicat Monica Bîrlea, Business Manager SAP EBS România.

În primul trimestru al anului aţi raportat o creştere de 32% a veniturilor. Veţi reuşi să vă atingeţi obiectivul fixat de +10% faţă de 2008?

Câştigarea de noi proiecte, cât şi deblocarea unor proiecte mai vechi pe piaţa externă ne determină să ne păstrăm încrederea că obiectivul fixat la începutul acestui an va fi atins. Nu este foarte simplu, atât timp cât factori externi propriei organizaţii determină în mare măsură succesul acesteia. Rămânem optimişti, dar, în acelaşi timp, cu picioarele pe pământ.


Care sunt beneficiile prin dezvoltarea unui portofoliu cu două sisteme ERP - Clarvision ERP şi SAP ERP?


Parteneriatul semnat cu SAP România nu vizează obţinerea unor rezultate pe termen scurt. Piaţa ERP, în general, este în cădere în continuare. Acest lucru îl resimt inclusiv marii jucători pe piaţa la nivel mondial. Când am demarat discuţiile cu SAP România, cunoşteam faptul că situaţia în piaţă nu este una favorabilă. Însă această situaţie se va schimba în viitor, iar noi dorim să fim pregătiţi pentru momentul în care situaţia pieţei se va îmbunătăţi. Până atunci vom avea o echipă performantă, cu procese de business puse la punct şi cu o strategie foarte clară. Ponderea business-ului SAP local în CA a acestui an este lipsită de importanţă. Important este că am păşit pe acest drum. Am demarat parteneriatul cu SAP pentru a ne consolida poziţia pe care o avem la ora actuală pe piaţa ERP locală. Având în portofoliu sistemele Clarvision ERP şi SAP All-in-One creştem numărul de companii cărora ne adresăm. În primul rând însă vom fi pregătiţi să oferim clienţilor actuali posibilitatea de a migra spre SAP, atunci când activitatea lor o va impune, şi de a-i păstra în acest fel clienţi EBS.


Consideraţi că, în actualul context economic, o soluţie precum SAP poate reprezenta o opţiune atrăgătoare pentru companiile locale?

Chiar şi în contextul economic actual, soluţia SAP nu doar că poate, ci chiar este o opţiune de luat în considerare. Chiar dacă lucrurile se pun puţin mai greu în mişcare, să nu uităm de oportunitatea companiilor româneşti de a obţine bani din finanţări europene şi pentru astfel de investiţii. În plus, EBS-ul a fost şi rămâne în continuare una din companiile care au venit în întâmpinarea partenerilor săi, oferindu-le condiţii avantajoase pentru demararea unui astfel de proiect.


Cât preconizaţi că vor reprezenta proiectele SAP implementate în România faţă de cele realizate pe pieţele externe?

Pentru perioada imediat următoare, atât numeric, cât şi valoric, proiectele de pe extern vor avea o pondere însemnată în totalul proiectelor SAP. Pe piaţa internă, în 2009 vom investi pentru a ne forma echipa şi pentru a câştiga primii clienţi de referinţă.


Vă propuneţi ca, în decurs de 3 ani, EBS România să se numere printre primii 5 parteneri SAP în România, în condiţiile în care există deja o concurenţă destul de serioasă în această zonă. Care sunt direcţiile în care veţi acţiona pentru atingerea acestui statut?

Pornim în atingerea acestui obiectiv având în prezent în portofoliul de clienţi peste 140 de companii româneşti. O parte dintre acestea vor opta în următorii 2-3 ani pentru un sistem ERP mai complex. Acestora, cunoscându-le business-ul şi aşteptările, vom putea să le implementăm SAP. De asemenea, vom investi în dezvoltarea unui centru de competenţă SAP, în măsură să ofere servicii suplimentare firmelor ce au deja implementat SAP. Dar, înainte de toate, ne propunem ca echipa SAP a EBS să fie percepută ca un reper de profesionalism pe piaţa proiectelor SAP din România!


www.ebs.ro





Monica Birlea,
Business Manager SAP
EBS România



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite