Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Mesajul InfoWorld prin portavocea HIMED: Spitale din toata tara, uniti-va!

16 Decembrie 2004



InfoWorld, principalul furnizor de solutii informatice pentru sistemul sanitar, a primit la ROCS 2004 premiul de excelenta pentru proiectul pilot DSP Iasi, bazat pe solutia integrata HIMED (Hospitals Interactive Methodology). InfoWorld reconfirma astfel faptul ca aplicatiile sale reprezinta un instrument care se caracterizeaza prin utilitate, accesibilitate si performante, la cel mai ridicat nivel si in concordanta cu cerintele particulare si generale ale sistemului medical.


Sistemul sanitar implica existenta unor sisteme informatice capabile sa gestioneze in timp real informatiile si activitatiile desfasurate la nivelul fiecarei unitati sanitare si departament. InfoWorld a demonstrat ca solutiile sale corespund perfect acestor cerinte.


Finalizata cu succes in urma cu o luna, HIMED reprezinta solutia completa de interactiune metodologica a unitatilor sanitare, din punct de vedere al transmiterii de informatii in format electronic, oferind posibilitatea rezolvarii si altor cerinte cu implicatii medicale sau economico-financiare.


HIMED este un proiect pilot dezvoltat de InfoWorld la nivelul judetului Iasi prin care este realizata comunicarea intre furnizorii de servicii medicale (principalele 8 spitale din judet, complet informatizate si interconectate printr-o retea de fibra optica), Casa de Asigurari de Sanatate si Directia de Sanatate Publica. Astfel, la nivelul DSP, exista o aplicatie DSP Reporting care permite vizualizarea informatiilor statistice din baza de date, informatii care pot fi obtinute on–line, securizat, in orice moment, de la toate spitalele din judet implicate in proiect. In acest fel este posibila colectarea si sintetizarea informatiilor despre asigurati in timp real si urmarirea indicilor de calitate in unitatile sanitare care fac parte din acest proiect. Se pot face nu numai raportari periodice, programate, ci si raportari ad-hoc, gen rectificari de buget sau urmarirea altor indici pe baza carora trebuie luate decizii rapide.


Principalele caracteristici ale sistemului sunt urmatoarele:

  • este on-line, informatiile putand fi accesate in orice moment
  • ofera posibilitatea primirii de raspunsuri fara interventia utilizatorului. Sistemul pune la dispozitie un sistem de gestionare a cererilor si raspunsurilor fara actiunea directa a utilizatorului.
  • accesul la aplicatie si mediul de transport sunt securizate. Datele transmise pe retea sunt in prealabil criptate cu un algoritm inclus in aplicatie, decriptarea datelor putandu-se face doar la destinatie
  • este universal si in acelasi timp scalabil. Interactiunea sistemului se poate realiza cu orice aplicatie software integrabila ulterior. Poate integra si aplica semnatura electronica, este pregatit pentru introducerea smart-card-urilor si a marcii temporale.
  • Accesul la informatii se face foarte rapid pentru ca sistemul este optimizat pentru extragerea acestor informatii, pentru prelucrarea si transferul lor. Datele trimise se arhiveaza la sursa, astfel incat bazele de date au o dimensiune mult mai mica, asigurand fluidizarea traficului pe retea si ocuparea optima a benzii de comunicatie.


    Caracteristicile sistemului determina urmatoarele avantaje:


  • Monitorizarea eficienta a unitatilor din subordine si realizarea unui canal eficient de comunicatii cu partenerii din sistemul medical.


  • Informarea prompta pe baza careia se pot lua decizii rapide care conduc la o eficientizare a costurilor, la un management superior, la o buna comunicare cu partenerii.


  • Obtinerea informatiilor intr-un format condensat si structurat. Practic, se pune baza unor standarde in domeniu care sunt expandabile la orice nivel, perfect configurabile si se preteaza la orice dorinta a utilizatorului.


  • Evidenta cererilor de rapoarte. Aplicatia de control a serviciului pune la dispozitie un modul de inregistrare a cererilor trimise in sistem, precum si alte informatii despre mesaj, evenimentele putand fi cu usurinta vizualizate, filtrate si grupate in functie de mai multe criterii.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite
    mario
    mai vinde vlad racovita droguri
    14 Iunie 2010, 09:13:48
    mario
    iarba de calitate numai la vlad racovita @info world.com
    14 Iunie 2010, 09:17:46