Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Sony extinde gama DSLR cu 3 modele Alpha

02 Septembrie 2009



Sony extinde gama Alpha, cu modelele a230, a330 si a380: trei camere DSLR usor de folosit, ce aduc o calitate deosebita a imaginilor si optiuni de fotografiere extrem de accesibile. Toate cele trei camere au fost create pentru o utilizare deosebit de confortabila. Modelul a230 este cea mai usoara camera DSLR din lume ce dispune de un senzor de imagine APS-C si stabilizare a imaginii în corpul aparatului. Dimensiunile sale compacte îl recomanda pentru calatorii, în special pentru acele momente când utilizatorul doreste sa realizeze fotografii impecabile, fara a-si aglomera rucsacul.



Controlul functiilor este optimizat pentru toate modelele, cu mai putine butoane, pentru ca fotografii începatori sa nu fie coplesiti de nenumaratele optiuni creative oferite. Noua interfata prietenoasa vine în ajutorul utilizatorilor, gratie ecranului LCD luminos, de 2.7 inci (6,8 cm). Acestia pot alege dintre cele sase moduri de selectie a scenei, ce ajusteaza setarile în functie de subiectul fotografiei. Informatiile de ajutor de pe ecran explica optiunile selectate, iar imaginea suplimentara afisata arata rezultatele ce se vor obtine.Întelegerea relatiei dintre viteza declansatorului si deschiderea diafragmei poate fi dificil de înteles. Noul display grafic arata utilizatorului cum vor afecta imaginea finala setarile expunerii.




În ciuda dimensiunilor foarte reduse si a designului elegant, cele mai noi modele din gama Alpha nu compromit calitatea imaginii, viteza de reactie sau optiunile creative avansate, atât de apreciate de utilizatorii pasionati de camerele DSLR. Atât modelul a330, cât si a380, dispun de functia Quick AF Live View pentru fotografiere creativa cât mai rapida, ce tine pasul cu întâmplarile din jur. Acest sistem unic de la Sony combina beneficiile previzualizarii imaginilor în timp real pe ecranul LCD cu focalizarea automata rapida si foarte precisa, chiar si în cazul fotografierii personajelor în miscare. Acum si mai luminos, pentru o vizualizare a imaginilor clara în timpul zilei, ecranul LCD de 2.7 inci poate fi rabatat pe verticala (nu si la modelul a230), pe un unghi amplu, permitând o fotografiere confortabila sporita, din orice pozitie.




Calitatea imaginii este fara cusur, multumita senzorului CCD APS-C, ce colaboreaza excelent cu procesorul de imagine BIONZ al camerelor din gama a. Fotografii se pot bucura de imagini impecabile, detaliate, cu zgomot de imagine redus, chiar si în cazul fotografierii din mâna. Puternicul procesor de imagine BIONZ reprezinta un punct cheie pentru viteza de lucru a camerei, permitând fotografierea de pâna la 2.5 cadre pe secunda (2 cadre pe secunda în modul Live View – pentru modelele a330 si a380 exclusiv). Un nou mod de fotografiere cu functie de temporizare permite realizarea unei rafale de 3 sau 5 cadre, reducând la minimum riscurile unor portrete nereusite sau a unor imagini de grup, în care personajele clipesc în momente nepotrivite.


Precum orice camera Alpha, noile modele beneficiaza stabilizatorul de imagine SteadyShot™ INSIDE, pentru imagini clare, chiar în cazul fotografierii din mâna. Stabilizarea imaginii direct din corpul aparatului corecteaza miscarile camerei în timpul fotografierii fara stativ. Cel mai important, noile modele sunt compatibile cu întreaga gama de obiective interschimbabile a, eliminând nevoia de investitii în obiective masive, cu stabilizare inclusa. Pentru imagini si mai impresionante, functia îmbunatatita D-Range Optimiser corecteaza inteligent valorile expunerii în cazul scenelor continând atât zone foarte luminoase, cât si umbre adânci.




Toate modelele pot fi conectate la orice televizor HD Ready pentru o vizualizare deosebita, plina de detalii clare, în dimensiuni mari. Compatibilitatea PhotoTV HD asigura experienta unei vizualizari si mai impresionante a imaginilor surprinse cu modelele Alpha, pe orice televizor BRAVIA™ compatibil. O premiera pentru gama Alpha, compatibilitatea cu functia BRAVIA™ Sync permite controlul redarii tip slideshow sau al oricaror alte functii de redare a imaginilor, doar prin utilizarea telecomenzii televizorului. Alternativ, Memory Stick™-ul optional al camerei poate fi utilizat pentru vizualizarea imaginilor si cu alte medii de redare HD – de la notebook-urile VAIO® si consola PLAYSTATION®3 pâna la rame foto digitale si imprimante foto de la Sony. Pentru un confort maxim, toate modelele sunt compatibile atât cu cardurile de memorie Memory Stick PRO Duo si Memory Stick PRO-HG Duo, cât si cu formatele SD / SDHC. (NB: cardurile miniSD, miniSDHC, microSD, microSDHC necesita un adaptor optional).




Pentru utilizarea completa a camerelor DSLR Alpha, Sony propune utilizatorilor acestora o gama variata de accesorii cu un design special. Printre acestea se numara si noile obiective compacte, accesibile, precum doua obiective tele, plus modele pentru fotografii de tip macro si portret. Acestea sunt acompaniate de HVL-F20AM, un blit compact si usor ce completeaza blitul încorporat al camerei Alpha.




Modelele a230, a330 si a380 sunt disponibile începând cu luna Iulie 2009.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite