Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Concentric Limited - acţionar majoritar la GECAD Group

03 Septembrie 2009



Concentric Limited, o structură de tip holding, a devenit recent acţionar majoritar la companiile membre ale GECAD Group reunind totodată şi alte investiţii ale antreprenorului Radu Georgescu. Concentric Limited, societate de răspundere limitată, având sediul social în Republica Cipru, îi are ca unici acţionari pe Radu Georgescu şi soţia sa.
„Este un proces normal de consolidare a afacerilor pe care le deţin şi care s-au dezvoltat de-a lungul timpului în direcţii diferite. Crearea acestei structuri de tip holding apare ca o etapă normală în dezvoltarea business-ului menită să creeze premisele unei dezvoltări viitoare durabile a liniilor de afaceri, fie prin propriile resurse, fie prin atragerea unor investitori străini”, explică Radu Georgescu decizia de a transfera acţiunile tuturor companiilor în care este acţionar majoritar către Concentric Limited.
Atragerea de investitori de calibru presupune însă existenţa unui mediu legislativ modern şi aliniat cu cerinţele Uniunii Europene, inclusiv în domeniul holdingurilor.
„Deocamdată, în România nu există o astfel de legislaţie şi, drept urmare, am fost nevoit să aleg o altă ţară din Uniunea Europeană care să ofere posibilitatea creării acestei structuri de tip holding”, conchide Radu Georgescu.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite