Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> BI >> Stiri si comunicate

Oracle lanseaza Database11g Release 2

09 Septembrie 2009La 2 ani dupa lansarea produsului Oracle® Database 11g, o versiune imbunatatita, Release 2, este disponibila clientilor. Ultima generatie a produsului de bază al Oracle ofera calitate superioara la costuri mai mici.


Noutăţi
• Oracle® Database 11g Release 2 este disponibil spre descărcare de pe Oracle Technology Network (OTN).
• Această versiune de ultimă oră a produsului bază de date numărul 1 în lume este construită având la bază inovaţiile introduse de Oracle Database 11g, în scopul ajutării organizaţiilor să livreze informaţia în interior, la o calitate mai bună a serviciilor şi la costuri mult mai mici.


Costuri reduse pentru servere de până la 5 ori, prin consolidare in arhitectura de tip grid
• Oracle Real Application Clusters (RAC) oferă capabilităţi grid in model plug and play precum şi noi capabilităţi ale serverului care permit organizaţiilor să diminueze costurile de întreţinere a serverelor prin automatizarea proceselor de provizionare resurse de calcul si de administrare a sistemelor in arhitecturi grid.
• Oracle RAC One Node, o nouă opţiune a bazei de date, este disponibilă începând cu luna septembrie. Oracle RAC One Node este o soluţie care permite clienţilor să consolideze mai uşor mediile de baze de date de tip mission critical, cu eliminarea redundanţei şi disponibilitatea oferite de Oracle Real Application Clusters.


Reducerea costurilor de stocare
• Combinaţia între Oracle Database 11g Release 2 Advanced Compression şi Partitioning susţine reducerea costurilor de stocare prin comprimarea datelor cu până la 4 ori şi simplificarea prin folosirea echipamentelor de tip storage de cost redus.
• Oracle Automatic Storage Management a fost extinsă pentru a susţine un sistem de fişiere în arhitectura cluster în scopul reducerii costurilor aferente managementului stocării.


Eliminarea redundanţei
• Oracle Database 11g Release 2 Automatic Storage Management, Oracle Real Application Clusters, şi Active Data Guard permit resurselor de stocare şi serverelor să fie folosite atât pentru toleranţa la apariţia erorilor cât şi pentru a rula tranzacţii în regim de producţie, eliminând modul de funcţionare de tip pasiv („idle”) în aşteptarea apariţiei unei probleme/erori în funcţionare a componentelor active.
• Edition-based Redefinition a fost introdusă pentru a permite clienţilor să îşi upgradeze online aplicaţia pe care o au deja; astfel se elimină nevoia upgrade-ului separat al mediilor.


Îmbunătăţirea performanţei Data Warehouses
• Oracle Database 11g Release 2, împreună cu Oracle Database Machine, poate oferi o performanţă de până la 10 ori mai mare.
• Acest nou produs oferă o performanţă îmbogăţită la interogare, împreună cu abilitatea de a executa în mod transparent o interogare pe toate datele stocate în memoria serverelor aflate în arhitectura grid.

Creşterea productivităţii DBA cu până la 2 ori

• Capabilităţile automatizate de management propriu pot ajuta la dublarea productivităţii de administrare pentru versiunile mai vechi ale Oracle Database, şi reduc timpul solicitat pentru upgrade-ul versiunior mai vechi.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite