Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

BitDefender contribuie la protectia activitatii vamale in Romania

16 Decembrie 2004



In organizarea statului, vama este o institutie complexa care, pe langa rolul ei primordial, fiscal, indeplineste functia de instrument de protectie a economiei nationale si, indirect, un rol social.


Informatizarea activitatii vamale a insemnat, in primul rand, constructia unei retele de calculatoare la nivelul Autoritatii Nationale a Vamilor, a celor 10 Directii Regionale Vamale si a celor cca.108 birouri vamale. Astfel, la nivelul intregului sistem vamal sunt instalate in prezent peste 2800 computere active.


In momentul de fata, toate calculatoarele din sediul central, directiile regionale vamale si din toate birourile vamale de pe teritoriul Romaniei sunt protejate impotriva virusilor de BitDefender.


„Pentru noi, Autoritatea Nationala a Vamilor este clientul din Romania cu cea mai intinsa raspandire din punct de vedere geografic si cea mai complexa infrastructura. Pentru un astfel de client, care asigura aplicarea politicii vamale si intrarile/iesirile de bunuri in/din Romania, nevoia permanenta de securitate este mai mult decat importanta, iar faptul ca am fost alesi din multimea de furnizori de pe piata, arata ca oferta cu care ne-am prezentat la licitatia organizata de ANV a raspuns cel mai bine cerintelor impuse. Aceasta implica o recunoastere in primul rand a performantelor tehnice, dar si a capacitatii de a asigura servicii de calitate“Oliviu Talianu, BitDefender Country Manager.


Controlul centralizat al retelei – Monitorizare


Desigur, pentru o astfel de retea, o consola de administrare, un punct de control din care sa fie urmarita protectia fiecarui calculator din retea era primordiala. BitDefender Enterprise Manager este produsul special conceput pentru o astfel de nevoie.


Aceasta solutie permite administrarea centralizata a clientilor din retea, a task-urilor de protectie dar si a rapoartelor si statisticilor de incidente prin consola de management. De asemenea, aplicatia permite crearea automata, de la distanta, a clientilor BitDefender Enterprise Manager si administrarea lor in grupuri prin aceeasi consola de management. Programarea de operatii comune, cum ar fi scanarea, actualizarea semnaturilor de virusi si configurarea optiunilor de protectie asigura un control absolut al retelei.


In acelasi timp se pot configura comenzi de executie pe o singura statie, pe grupuri sau la nivelul intregii retele. Toate aceste aplicatii ruleaza in backround astfel incat cel din fata calculatorului-client BitDefender Enterprise Manager, nu este deranjat in nici un fel.


Server-ul BitDefender Enterprise Manager din fiecare locatie trimite e-mail-uri catre administratorii de sistem din fiecare locatie prin care ii atentioneaza despre evenimente majore: modul in care s-a efectuat actualizarea clientilor, daca exista fisiere virusate pe un anumit client, etc. In functie de mesajul primit, administratorii iau decizia necesara.


Implementare



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite