Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> ECM >> Stiri si comunicate

Un document se copiaza in medie de 19-20 de ori

10 Septembrie 2009



Acesta este unul dintre argumentele pro-Document Management prezentate in cadrul primului eveniment IDC dedicat pietei locale de Document & Print Management Solutions, alaturi de patru jucatori importanti - Star Storage, EMC, IBM si Eurocom. Evenimentul a debutat cu o scurta analiza (bazata pe o analiza IDC realizata in 2008 la nivel international) a economiilor si castigurilor de eficienta operationala pe care le pot aduce aplicatiile de tip Management Print Services (MPS) in actualul context economic, care obliga companiile sa se focuseze pe costul total de detinere (TCO) pentru echipamentele de copiere si printare. Conform studiului citat, implementarea si utilizarea eficienta a solutiilor MPS poate genera economii de 20-30% pe an, ceea ce, pentru o companie cu un volum mare de documente tiparite si un parc mare de echipamente de printare-copiere, reprezinta un castig important. Corolar, conform datelor furnizate de companiile care au implementat solutii MPS, acestea aduc in plus reducerea numarul de echipamente si o mai buna gestionare a ciclului de viata al acestora (ceea ce asigura si eliminarea pierderilor pe partea de consumabile), precum si consolidarea si imbunatatirea serviciilor de mentenanta.
O prezentare mult mai detaliata a beneficiilor pe care le pot genera de solutiile de Document Management a fost realizata de Adrian Paraschiv, Sales Manager Star Storage, care a detaliat si exemplificat etapele parcurse in procesele de digitizare, arhivare electronica si mangement al documentelor prin solutiile oferite de Star Storage in cele trei centre pe care compania le detine, Centrul de Producere Documente (deschis in 2008), fiind destinat printarii la cerere. Centrul ofera, in afara serviciilor de printare personalizata si , si servicii speciale de distributie, prin care se poate un feed-back mult mai precis din partea destinatarului.
Noua directie de business dezvoltata de Star Storage, de altfel unul dintre jucatorii importanti ai pietei de DM locale, a fost detaliata la un alt nivel de Boris Lecoeur, Europena North Document Sciences Manager EMC. (Star Storage este unul dintr principalii parteneri ai grupului EMC in Romania.) Acesta a prezentat noua generatie de aplicatii destinate managementului comunicarii cu clientii (Customer Communication Management), respectiv o suita de aplicatii EMC de management al continutului care, prin integrarea cu solutii precum Adobe InDesign, Microsoft Word sau Dreamweaver permit personalizarea mult mai facila si mai rapida a documentelor adresate clientilor, ceea ce permite o reducere a costurilor si o crestere a impactului pe care il au acestea. Lecoeur a exemplificat avantajele pe care le ofera utilizarea acestui tip de aplicatii prin integrarea cu o solutie CRM si prin care se pot adresa clientii cu continut personalizat.
Un alt jucator in portofoliul caruia se afla o solutie lider pe piata de Enterprise Content Management, a fost IBM, care detine FileNet, prezentarea sustinuta de Marius Nicolae, IT Architect IBM, care a prezentat o noua initiativa a Big Blue in directia reducerii de costuri, pe baza know-how-ului cumulat pe piete externe.
Stelica Magiru, Sales Manager Eurocom, a prezentat, alaturi de o serie de echipamente de printare-copiere, si solutii dedicate de management al documentelor ingineresti, precum InnoCiela Meridian, care permite o gestionare eficienta a documentelor AutoCAD.
IDC Document&Print Management Solutions 2009 s-a incheiat cu o sesiune interactiva, asistenta manifestan uninteres sporit asupra unor subiect fierbinti precum problemele specifice de securitate ale aplicatiilor DM sau care sunt certificarile internationale existente in acest domeniu. (R.G.)



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite