Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

IMPACT isi reduce costurile cu unified communications

10 Septembrie 2009



Dezvoltatorul imobiliar Impact a finalizat, alaturi de Crescendo, implementarea solutiei Microsoft Office Communications Server 2007 R2 dupa ce, anul trecut, a realizat migrarea la Exchange Server 2007. Prin intermediul facilitatilor date de mesageria instant, de audio si video conferintele, Impact D&C S.A. beneficiaza acum de optimizarea comunicarii, ce duce la reducerea simtitoare a costurilor de transport si de comunicare, la castiguri substantiale de timp pe diferite faze ale proiectelor precum si eficientizarea colaborarii de la distanta.In ciuda turbulentelor financiare care au afectat puternic sectorului imobiliar, Impact D&C S.A. a inregistrat in primele 6 luni ale anului 2009, o crestere a profitului brut cu 3% fata de estimarile facute la inceputul anului, ajungand astfel la 3,27 milioane RON. Totodata, compania si-a marit in aceasta perioada cota de piata si a urmarit continuarea lucrarilor la ansamblurile rezidentiale din tara, precum si obtinerea autorizatiilor necesare in al doilea semestru al anului pentru dezvoltarile din polii urbani Greenfield II si Dealul Lomb din Cluj Napoca.
O data cu evolutia companiei Impact D&C S.A. ca dezvoltator major de investitii imobiliare, axat pe proiecte de amploare la nivel national, cresterea volumului de comunicare a devenit o realitate „Asa cum arata cele 10 solutii de achizitie adaptate fiecarui tip de client, precum si apartamentele configurabile in functie de necesitatile individuale ale beneficiarilor, suntem o companie mobila si flexibila. Pentru ca totul sa functioneze, trebuie ca membrii echipelor noastre, din locatii diferite, sa comunice, sa ia decizii si toate acestea cat mai rapid. Spre exemplu, pentru noul proiect din Dealul Lomb de unde locuitorii vor avea o panorama unica asupra orasului Cluj Napoca sunt si vor fi necesare extrem de multe intalniri intre echipa din Bucuresti si cea de la Cluj. Din cauza distantei considerabile se amanau multe sedinte, se pierdeau extrem de multe ore pe drum ca sa nu mai vorbim de costul deplasarilor. Aveam nevoie de o solutie care sa eficientizeze lucrul in echipa, o solutie de comunicatii care sa faciliteze audio si video conferintele.” afirma Aurelian Lungu, IT Manager IMPACTExchange server 2007
Initial, echipa CRESCENDO a implementat un pilot al produsului astfel incat membrii echipei IMPACT sa poata testa functionalitatile. „Din colaborarile noastre trecute am reusit sa intelegem foarte bine nevoia de comunicare a echipei Impact D&C S.A. Le-am propus un mediu de testare al solutiei cu functionalitati precum Instant messaging, Prezenta, Audio si Video conferinte, Remote desktop, Live Meeting. La sfarsitul perioadei de testare, IMPACT a luat decizia implementarii solutiei. Motivele sunt evidente.” povesteste Marius Turlea, Manager Advanced Software Infrastructure Solutions Team Crescendo.
Prin Office Communication Server 2007 R2 membrii echipei IMPACT D&C S.A. comunica acum la nivel de text, voce, audio sau video conferinte cu una sau mai multe persoane din companie de oriunde s-ar afla. Se pot initia conferinte web in cadrul carora membrii echipei pot partaja aplicatii, prezentari sau chiar desktop-uri. Acum, o mare parte din sedinte se realizeaza fara ca toate persoanele implicate sa se mai adune la o ora anume, intr-o sala anume. In plus prin trimiterea unei simple invitatii online, se pot initia audio si video conferinte cu clienti sau cu diversi colaboratori din tara.
Cresterea numarului de video si audio conferinte a avut ca impact direct reducerea costurilor „In urma implementarii am inregistrat o reducere substantiala a costurilor de comunicare si de deplasare. Numarul deplasarilor a scazut cu 40% - 50%, la fel si costurile aferente. In plus, in doar cateva ore luam decizii care altadata erau amanate 2-3 zile“, completeaza Aurelian Lungu, IT Manager IMPACT.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite