Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

PT-AE4000- proiectorul pentru home cinema

14 Septembrie 2009



Panasonic anunta lansarea celui mai nou proiector LCD full HD pentru sistemele de tip home cinema, PT-AE4000. Acesta este proiectat pentru segmentul de utilizatori avizati care detin sisteme home theatre de înalta calitate si profesionistilor din domeniul audio-video. Noul proiector vine echipat cu un nou sistem optic Panasonic care ofera imagini 1080p (1.920 x 1.080 pixeli), 1,600 lumeni intensitate, contrast de 80.000:1 si frecventa de 100Hz. De asemenea, proiectorul beneficiaza si de sistemul Intelligent Frame Creation care mareste claritatea.


PT-AE4000 urmeaza predecesorului sau câstigator de premii, PT-AE3000. Pasionatii Home Theatre pot acum sa beneficieze de formatul 2.35:1, care elimina problemele redarii Cinemascope aducând direct pe piata domestica calitatea originala a filmului, asa cum si-au dorit regizorii peliculei. Unic de la Panasonic, noul sistem Lens Memory 2, memoreaza pâna la 6 pozitii de zoom/focus si schimba automat între formatele 16:9 si 2.35:1, în functie de continutul redat. Si toate acestea, gratie sistemului de detectare automata a formatului pe care îl are PT-AE4000.


Vorbind despre noul proiector, Hartmut Kulessa, directorul de Marketing al diviziei Proiectoare de la Panasonic, a declarat: “AE4000 reuneste eforturile colective ale inginerilor nostri si ale expertilor în imagine din cinematografie în scopul de a reda o imagine la o calitate lipsita de compromisuri. Multe alte functii inovative ajuta la integrarea noului proiector în sistemele home theatre existente.”


Noul proiector LCD vine deasemenea echipat cu functii de nivel profesional care permit utilizatorului sa ajusteze calitatea imaginii astfel încât aceasta sa se potriveasca perfect încaperii de vizionare. Printre ele se numara Advanced Gamma Adjustment, care permite utilizatorului sa schimbe nivelul de intrare si de iesire al curbei gamma. Sistemul de monitorizare al curbelor cu care este dotat PT-AE4000 masoara nivelul de intensitate al semnalului video si face pe loc reglajele necesare pentru sistemul home theatre specific. Având 3 intrari HDMITM (culoare vibranta si culoare x.v.) - spre deosebire de cele doua gasite pe proiectoarele similare din aceeasi gama de pret - PT-AE4000 se poate conecta la multiple surse HD fara a fi nevoie de un switcher HDMI.

Instalarea initiala si reglarea sunt rapide si simple, pentru ca lentilele proiectorului sunt capabile sa fie înclinate 100 de procente în plan vertical si 40 de procente în plan orizontal în asa fel încât utilizatorii sa îl poata pune aproape de tavan sau chiar prins de tavan. Design-ul cu lentila centrala, facilitatile de întretinere cum sunt filtrul lateral interschimbabil sau lampa care se schimba pe deasupra, fac proiectorul usor de instalat si de întretinut.


Noul proiector PT-AE4000 a fost conceput cu o atenta grija ecologica: sistemul inteligent de gestionare a consumului reduce puterea lampii pâna la nivelul exact de intensitate pentru o buna vizionare în functie de continutul afisat. În afara de scenele în care întreaga intensitate este necesara, lampa determina la ce intensitate trebuie sa lumineze analizând mai mult de 3 miliarde de tipuri de imagini diferite. Aceasta reduce puterea consumata cu pâna la 10% atunci când functia de iris dinamic este activa.


Proiectorul LCD PT-AE4000 pentru home cinema va fi disponibil din Octombrie 2009 la dealer-ii autorizati cu un pret recomandat de 2699 de euro fara TVA. Pentru a afla mai multe despre acest proiector, va rugam sa vizitati http://panasonic.net/avc/projector/index.html .



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite