Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Viveo participă pentru a 15-a oară la Sibos

16 Septembrie 2009Viveo va fi prezentă în Hong-Kong în perioada 14-18 septembrie, la SIBOS, cel mai important eveniment din lumea serviciilor financiare. Compania va prezenta la SIBOS 2009, în standul 3C27, gama de soluţii pe care o propune băncilor pentru a face faţă provocărilor de a genera active şi de a-şi reduce costurile.
Viveo va lansa la SIBOS o nouă versiune a suitei V.bank de aplicaţii dedicate domeniilor Straight Through Processing şi Anti Money Laundering– STP/AML. Folosirea unei soluţii care să repare şi completeze mesajele SWIFT - STP - oferă unei bănci o eficienţă sporită alături de reducerea costurilor. De asemenea, lupta împotriva spălării banilor - AML - este impusă de autorităţile de reglementare financiară din fiecare ţară, iar folosirea unei soluţii eficiente de AML reduce costurile operaţionale.
Folosite de mai mult de 20% dintre marile bănci internaţionale, noua suită V.bank STP/AML garantează instituţiilor bancare capabilităţi crescute de control, depistare, reparare şi îmbogăţire automată a fluxurilor de mesaje financiare legate de tranzacţii, pentru a evita orice întrerupere a tratamentelor. Perfect integrată în Sistemul Informatic, suita STP/AML a Viveo aduce băncilor rezultate direct şi imediat măsurabile: indicatori de procesare a mesajelor SWIFT optimizaţi prin repararea cu uşurinţă a tranzacţiilor de plăţi locale şi internaţionale, costuri reduse şi o recuperare a investiţiei în mai puţin de şase luni. Aproximativ 30% din mesajele de plăţi mondiale trec în prezent prin soluţia Viveo de reparare a mesajelor SWIFT (Straight Through Processing).
O altă soluţie prezentată de Viveo la SIBOS 2009 este cea de Trade Finance. Pentru a oferi băncii informaţii utile pentru luarea celor mai bune decizii, soluţia are o abordare globală, care acoperă de la zona de front-office până la serviciul de audit şi de gestiune a conturilor. Astfel, băncile dispun de o gestiune completă a tuturor proceselor departamentului de Trade Finance, de o viziune consolidată a poziţiilor clienţilor cuplată cu o evaluare permanentă a riscului pentru fiecare nouă operaţiune şi un acces imediat la detaliile fiecărei tranzacţii şi etape ale procesului. Această soluţie permite o generare automată a mesajelor legate de Creditele Documentare, Garanţii şi Transferuri impuse de către Swift Alliance. Pentru cea de-a 15-a participare la Sibos, Viveo confirmă poziţia sa de lider în furnizarea de soluţii STP/AML, numărul de mesaje reparate şi completate în ultimii cinci ani depăşind 200 de milioane. Viveo este prezent în România de mai mult de 17 ani, la Bucureşti fiind dezvoltate peste 85% din soluţiile V.bank.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite