Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Marius Ghenea a preluat PCGarage.ro

23 Septembrie 2009



Marius Ghenea, presedintele si unicul actionar al FiT Distribution, anunta cea mai importanta consolidare din piata de retail online, prin preluarea magazinului online PCGarage.ro.


“Atât PCfun.ro, cât si PCGarage.ro se numara printre primii jucatori pe piata de retail IT&C din Romania, iar combinatia lor genereaza o entitate suficient de importanta pentru a putea a concura în mod eficient cu liderul pietei, eMAG. Aceasta este o veste foarte buna pentru piata, atât din perspectiva consumatorilor, cât si din perspectiva lanturilor de distributie de profil, care au acum o posibilitate reala de alegere a celor mai importanti parteneri de retail IT&C,” a declarat Marius Ghenea, presedintele si actionarul unic al
Fit Distribution.


Tranzactia reprezinta o preluare completa a PC Garage SRL de catre FiT Distribution. De asemenea, achizitia PC Garage face parte din strategia de dezvoltare online în format multi-site a FiT Distribution, strategie marcata deja de alte achizitii similare în prima parte a anului 2009 (cum a fost ShopIT.ro) sau dezvoltari organice, ca în cazul TOYfun.ro. Astfel, FiT Distribution va putea utiliza si aloca mult mai eficient resursele împreuna cu PC Garage si se va putea realiza un schimb eficient de best-practice. Acest aspect este cu atât mai important cu cât, în aceasta industrie, fiecare magazin online a fost relativ izolat pe piata, experimentând pe cont propriu si consumând resurse importante fara rezultate clare.


“Am început aceasta afacere de la zero, în anul 2005, ca si alti antreprenori români din domeniul online, punând împreuna eforturile mele si ale sotiei mele, Cristina, care mi-a fost si asociata în business-ul PC Garage, pâna la aceasta tranzactie. Vânzarea companiei în acest moment este datorata faptului ca am reusit sa atingem un anumit nivel de business de la care, fara investitii suplimentare, nu am fi putut sa trecem la etapa urmatoare de dezvoltare si sa ne luptam pentru lidership pe aceasta piata. Sunt bucuros ca, prin consolidarea FiT cu PC Garage, rezulta o companie mult mai puternica, si care poate sa concureze mai eficient cu liderul de piata eMAG si sa îsi creasca în continuare cota de piata. În plus, eu personal sunt în prezent interesat sa dezvolt câteva proiecte noi interesante în online, fara legatura cu piata IT&C, asa ca vânzarea
PC Garage îmi va da posibilitatea sa ma focalizez pe aceste noi proiecte,” a declarat Gabriel Vasile, directorul executiv si actionarul majoritar PCGarage.ro.


Conform cifrelor oficiale pentru 2008, FiT Distribution era deja al doilea jucator de profil în piata e-commerce IT&C din România chiar înainte de aceasta achizitie, cu vânzari de cca. 15 milioane euro anul trecut. PC Garage a realizat în 2008 o cifra de afaceri de cca. 8 milioane euro, în crestere an de an, începând cu anul înfiintarii, 2005. În cursul anului 2009, ambele companii au continuat cresterea din punct de vedere al vânzarilor. PC Garage a raportat, în prima jumatate a anului, o crestere de 20%, în timp ce FiT Distribution a avut o crestere consolidata de aproximativ 35%, an la an. Astfel, la nivelul ultimei luni calendaristice disponibile (luna august), cifrele de afaceri cumulate ale celor doua companii au fost de 7.5 milioane RON, asa ca într-o estimare anuala consolidata pro-forma, noua entitate ar avea cifre de afaceri totale de cca. 30 milioane euro. Din acest punct de vedere, tranzactia FiT – PC Garage este cea mai importanta consolidare din întreg retailul online românesc de la începuturi si pâna în prezent, si a doua mare tranzactie cu companii online a anului 2009, dupa cea recenta dintre Asesoft si eMAG.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite