Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

BitDefender a lansat suita 2010 in limba romana

25 Septembrie 2009



BitDefender a lansat versiunea in limba romana a suitei BitDefender 2010. Aceasta cuprinde: BitDefender Antivirus 2010, BitDefender Internet Security 2010 si BitDefender Total Security 2010, fiind precedata in august de lansarile din SUA, Franta, Spania sau Marea Britanie.
Printre noutati se remarca scanarea antivirus optimizata, o noua tehnologie de detectie a amenintarilor informatice, numita Active Virus Control, precum si un sistem imbunatatit de mentenanta si backup.


Datorita noului motor, Active Virus Control, fiecare proces este monitorizat in timp real, activitatea acestuia fiind suspendata daca sunt detectate activitati periculoase. Astfel, este asigurata protectia impotriva virusilor latenti si a variantelor de virusi fara semnatura recunoscuta.
BitDefender foloseste o metoda de scanare optimizata, care nu mai scaneaza fisierele cunoscute ca fiind sigure, acestea trecand direct in faza de monitorizare. Timpul de scanare la pornirea calculatorului este astfel redus cu 60%, comparativ cu versiunea 2009, sustine Nicu Simon, Product Marketing Manager.


Compania a introdus un nou profil, denumit Novice, pentru utilizatorii neexperimentati si care cuprinde optiunile de baza, fiind capabil sa ia singur deciziile necesare, respectiv izolarea fisierului sau blocarea procesului.
Profilul Parental a fost imbunatatit, permitand restrictionarea unor aplicatii( Internet, Messenger etc.) in anumite intervale sau vizualizarea istoricului de accesari pe internet. Parintii pot primi si alerte prin e-mail, in timp real, referitoare la activitatea copiilor pe internet.


Conform testelor AV Comparatives( Austria), BitDefender 2010 este superior si prin prisma "fals positives", avand doar 4 rezultate de acest tip, la 16.000 de fisiere scanate.


Produsele BitDefender 2010 sunt compatibile cu Windows XP, Windows Vista si Windows 7. Pentru o lista completa de functionalitati si beneficii puteti consulta pagina www.bitdefender.ro/solutions/total-security.html. Utilizatorii versiunilor anterioare( versiunile 2008 si 2009) beneficiaza de upgrade gratuit la noua versiune, pe perioada duratei de licentiere.


*La sfarsitul anului 2008 existau 16 milioane de semnaturi, in 2009 inregistrandu-se peste 500.000 noi virusi lunar.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite