Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Deşi e criză, companiile din IT&C fac profit

26 Septembrie 2009




Cătălin Scarlat, director comercial, Euroweb România, spune că la obţinerea acestor rezultate au concurat mai mulţi factori.


„La nivel comercial, am decis alinierea ofertei, în condiţii de criză, la preţurile din piaţă, şi adoptarea unei politici de preţuri mult mai competitive. Pe de altă parte, aşa cum estimam la finalul anului trecut, investiţiile din ultima perioadă au fost valorificate începând cu acest an şi ne-au asigurat poziţia printre cei mai mari furnizori de servicii de comunicaţii exclusiv pentru segmentul business. Un alt factor care a contribuit la evoluţia noastră pozitivă a fost intrarea din timp pe linii suplimentare de dezvoltare, de exemplu proiecte new media sau proiecte finanţate din fonduri europene”, adaugă Scarlat.




Cătălin Scarlat
Director comercial, Euroweb România

Arobs Transilvania Software din Cluj-Napoca a realizat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de aproximativ 3 milioane de euro, în creştere cu peste 10% faţă de perioada similară din anul trecut. Conducerea companiei clujene estimează pentru acest an o cifră de afaceri de aproximativ 8 milioane de euro.


Veniturile grupului EBS în primele şase luni din acest an au fost de 3,05 milioane de euro, în creştere cu 22,92% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul net pe primele şase luni a fost de 525.000 de euro, mai mare cu 6,65% decât în prima jumătate a anului 2008.


„Aceasta, cu toate că ne aflăm în plin proces investiţional în cadrul parteneriatului recent încheiat cu SAP”, explică Daniel Metz, CEO EBS România.


Creşterea veniturilor a fost determinată de încheierea unor contracte noi, dar şi de extinderea unor colaborări existente pe piaţa externă.


„Dacă până acum câteva luni activităţile de marketing şi vânzări pe pieţele externe erau destul de pasive, între timp am început să adoptăm o atitudine activă, care a adus primele rezultate pozitive. Schimbarea acestei strategii a fost posibilă şi datorită relaxării pieţei muncii şi apariţiei pe piaţă a unor candidaţi performanţi, care acum un an ne erau inaccesibili”, spune Metz.




Daniel Metz
CEO EBS România


Compania Endava din Cluj-Napoca, parte a grupului britanic Endava, a anunţat că a realizat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de aproximativ 1,7 milioane de euro, în creştere cu 40% faţă de perioada similară a anului trecut.


Ce măsuri anticriză au luat companiile IT&C?

La începutul anului, TotalSoft a luat decizia de îngheţare a salariilor până la momentul în care analiza profitabilităţii şi perspectivele pentru cea de a doua jumătate a anului vor fi pozitive şi, în funcţie de acest lucru, compania va putea face anumite modificări salariale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite