Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Brana Nikolajevic – noul Regional Manager al SolvIT Grup

26 Septembrie 2009Brana Nikolajevic - ex-Country Manager CA, este din septembrie Regional Manager în cadrul SolvIT Group


În această perioadă dificilă pentru economia mondială, când bugetele se restrâng sau se redirecţionează, când strategiile şi operaţiunile de business de mare amploare se restricţionează sau chiar se anulează, în aşteptarea stabilizării economice, se observă şi în zona de resurse umane încetinirea rulajului de personal care exista înainte. Cu toate acestea, deşi tendinţa generală a angajaţilor este de a rămâne în cadrul aceleiaşi companii, în luna septembrie, pe piaţa IT se remarcă un transfer neaşteptat: Brana Nikolajevic, ex-Country Manager CA va fi din această lună Regional Manager în cadrul SolvIT Group.


După 6 ani de muncă susţinută în cadrul CA, domnul Brana Nikolajevic părăseşte compania CA, fără a renunţa, însă, nici la tehnologiile şi nici la echipa CA. Va susţine şi va dezvolta în continuare soluţiile CA, dar de data aceasta, împreună cu SolvIT, clasificat de către CA în Top 5 în ceea ce priveşte partenerii din EMEA ai companiei şi printre 16 cei mai importanţi parteneri CA la nivel mondial. Motivul care l-a determinat pe domnul Brana Nikolajevic să se alăture grupului SolvIT a fost abordarea de către CA a modelului indirect 100%. Acest model de business reprezintă noua modalitate a companiei de abordare a pieţei, fiind de fapt, o strategie clasică de distribuţie. Compania renunţă la operaţiunile comerciale adresate clienţilor în mod direct şi urmează să acţioneze prin intermediul unei reţele extinse de reselleri.


Această modificare de viziune a CA a determinat şi modificarea funcţiei de Country Manager, ceea ce presupune intensificarea activităţilor de tip administrativ, în detrimentul celor de contact direct cu clienţii. Acest lucru făcea imposibilă utilizarea cunoştinţelor, a întregii experienţe profesionale şi a aptitudinilor domnului Brana Nikolajevic. Ca urmare, în urma unei atente analize a pieţei IT, cunoscând deja foarte bine marea majoritate a companiilor şi tehnologiilor de ultimă generaţie existente, acesta a decis să se menţină în raza soluţiilor CA.


„Cred cu adevărat în fiabilitatea şi eficienţa soluţiilor CA; cred, de asemenea, cu tărie, în structura solidă a companiei CA. Îmi doream o poziţie prin care să mă menţin în perimetrul tehnologiilor CA, dar care să-mi ofere în acelaşi timp şi oportunitatea de a-mi utiliza la capacitate maximă aptitudinile şi experienţa, într-un mediu geografic şi economic care să-mi fie familiar. Evident că, în asemenea condiţii, este previzibilă orientarea mea către SolvIT. Am convingerea că experienţa mea pe postul de Country Manager CA, precum şi calităţile şi aptitudinile SolvIT vor consolida poziţia companiei şi vor extinde semnificativ aria de activitate a acesteia, atât în România, cât şi în regiune”, declară Brana Nikolajevic, Regional Manager în cadrul SolvIT Group.Brana Nikolajevic, Regional Manager în cadrul SolvIT Group


Orientarea către SolvIT se bazează, în primul rând, pe o colaborare excelentă de lungă durată. Fiind familiarizat cu politicile şi modul de lucru al companiei, cunoscând întreaga echipă, fiind la curent cu cunoştinţele avansate de specialitate şi capacitatea de muncă susţinută a angajaţilor SolvIT, domnul Nikolajevic a ales să devină un membru al acestei echipe. În cadrul SolvIT, domnul Brana Nikolajevic va avea ocazia să lucreze în continuare cu tehnologiile CA, utilizând o strategie de abordare directă a pieţei.


Obiectivul major al proaspătului Regional Manager în cadrul SolvIT Group este de a extinde şi consolida procesele de business în regiune. Pe termen mediu şi lung, aceasta este şi strategia SolvIT, strategie absolut normală pentru o companie care este recunoscută ca fiind cel mai profesionist şi experimentat partener CA în regiune, într-o zonă de business în care expertiza şi experienţa sunt elemente vitale. Ţările în care se intenţionează dezvoltarea şi consolidarea proceselor de business SolvIT sunt cele în care compania deţine deja filiale şi joint-ventures, adică România, Bulgaria, Grecia, Serbia, Ungaria şi Republica Moldova. În prezent, SolvIT gestionează o serie de proiecte în aceste ţări, pe diverse verticale industriale de importanţă economică majoră: auto, farma, finanţe-bănci.


Strategia de dezvoltare şi consolidare SolvIT presupune crearea unui grup unitar care să reunească toate filialele regionale aflate sub umbrela SolvIT. Rentabilitatea acestei strategii este măsurabilă în primul rând la nivel de management, oferind companiei oportunitatea de a eficientiza procesele de business prin utilizarea centralizată a resurselor întregului grup. Avantajele majore ale acestui grup sunt extinderea la nivel global a expertizei şi experienţei unei echipe regionale, îmbunătăţind semnificativ, atât aria de competenţe de analiză şi implementare, cât şi gama de servicii de mentenanţă şi suport.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite