Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Securizarea mediului virtual – o nouă provocare

26 Septembrie 2009




5. Schimbarea - singura constantă

Schimbarea, alături de complexitate, este, de cele mai multe ori, inamicul securităţii. Şi dacă infrastructurile virtuale pot oferi aproape orice, apare posibilitatea unor schimbări rapide şi neaşteptate. Adeseori, procesele de securitate sunt supra-taxate, iar virtualizarea accelerează pur şi simplu viteza cu care se mişcă lumea, sporind viteza cu care echipele de securitate operaţională trebuie să răspundă. Dacă organizaţiile au ezitat până acum în a implementa şi administra instrumente specializate de securitate pentru lumea virtuală, acest lucru s-a întâmplat deoarece se străduiesc să menţină securitatea într-o stare “latentă”. Simpla adăugare de instrumente de securitate noi, complexe şi încă netestate, nu ajută la rezolvarea problemei, atunci când chestiunea şi mai arzătoare este: necesitatea (şi incapacitatea încă!) de a răspunde ratei schimbării.


Automatizarea - cheia pentru depăşirea provocărilor virtualizării

Dacă există o soluţie tehnologică la această problemă, specialiştii cred că ea ar consta în automatizarea multora dintre sarcinile zilnice de securitate şi administrare a sistemelor virtuale.


Pentru a securiza mediile virtuale în continuă schimbare şi atât de răspândite în prezent, instrumentele “preexisting” pot salva timp şi bani, însă organizaţiile ar trebui să ia mult mai serios acest proces. În loc să se mărească tot mai mult numărul profesioniştilor care să încerce să răspundă tot mai repede şi mai repede sistemelor în continuă schimbare, e mai bine ca procesele automate să fie lăsate să ofere moduri de accelerare a răspunsului la incidente şi de remediere a vulnerabilităţilor. Prin creşterea automatizării, echipele de securitate vor putea manageria schimbările care vin mână în mână cu tehnologia de virtualizare şi vor putea continua extinderea şi pe viitor, fără a pune în pericol vreuna dintre... farfuriile cu care jonglează.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite