Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Panasonic imbunatateste experienta 3D pentru home theater

28 Septembrie 2009Panasonic Corporation a dezvoltat plasma de 50 de inci Full HD 3D si ochelarii stereoscopici activi de mare precizie, care fac posibila vizionarea imaginilor 3D la o calitate impecabila, de cinematograf, în fata televizorului de acasa. În dorinta de a aduce pe piata televizoare FullHD 3D în 2010, compania îsi intensifica eforturile de a dezvolta tehnologia respectiva. Prototipul telvizorului Full HD 3D, împreuna cu ochelarii, va fi expus la CEATEC JAPONIA 2009, care va avea loc între 6 si 10 octombrie la Makuhari Messe, în Chiba City, la est de Tokio.


Noul ecran cu plasma si ochelarii au evoluat din primul sistem home theater* Full HD 3D din lume, dezvoltat de Panasonic în 2008, ce consta într-un ecran de 103 inci si un player Blu-ray. Prototipul PDP are un ecran de 50 de inci, dimensiune care se asteapta sa devina cea mai populara pentru sistemele home theater.


Aceasta plasma de 50 de inci utilizeaza noua tehnologie de generare a imaginilor 3D la mare viteza, care permite luminarea rapida a pixelilor, fara a pierde din stralucire. Ecranul include si o tehnologie de reducere a diafoniei, care scade la maxim dublarea imaginii, produsa atunci când imaginile pentru ochiul drept si ochiul stâng sunt afisate pe rând. Televizoarele cu plasma au un raspuns video excelent la rezolutia maxima a imaginilor **. Noul ecran ofera chiar o performanta sporita, obtinând imagini clare, de buna calitate si mare rezolutie în 3D. Ochelarii stereoscopici activi de mare precizie includ tehnologia Panasonic ce coreleaza cu exactitate lentilele active cu imaginile pentru ochiul drept si ochiul stâng prezentate pe ecran.


Toate aceste tehnologii lucreaza în tandem pentru a crea imagini tridimensionale Full HD care fac telespectatorii sa se simta ca la cinematograf, si chiar parte din scenele de pe ecran. Ele reprezinta conceptul Panasonic cu privire la produsele 3D: “Sa aducem cinematograful în casele oamenilor."


Panasonic s-a straduit sa dezvolte tehnologia sa originala*** Full HD 3D pentru a crea o sinergie între televizoarele cu plasma, care exceleaza prin rezolutie si redarea culorilor, si playerele Blu-ray, capabile sa redea fidel filmele 3D de înalta calitate de la Hollywood.


Panasonic continua sa lucreze la dezvoltarea produselor 3D pentru a le permite clientilor sai sa se bucure de captivanta lume 3D în fata propriilor televizoare, si intentioneaza sa îsi lanseze produsele în Japonia, Europa si S.U.A. în primavara anului 2010. (In functie de aprobarea 3D Expanded Standard ****).


Pentru a defini mai amanuntit tehnologiile incluse în noul televizor, Panasonic a dezvoltat recent tehnologiile de generare a imaginilor 3D la mare viteza si de reducere a diafoniei pentru a îmbunatati proprietatile plasmei de a furniza imagini Full HD 3D clare si proaspete. Pentru ca ecranele cu plasma emit lumina si furnizeaza imagini la rezolutie maxima, ele au un timp de raspuns foarte mic si sunt cele mai potrivite pentru a reda imagini cu miscari rapide.


Tehnologia de generare a imaginilor 3D la mare viteza presupune dezvoltarea de noi materiale pentru ecran si de chip-uri LSI care accelereaza iluminarea pixelilor, mentinând în acelasi timp luminozitatea. Panasonic a dezvoltat si tehnologia de reducere a diafoniei utilizând noul fosfor cu timp redus de scadere a luminiscentei, precum si o tehnologie de control a luminii pentru a elimina dublarea imaginii care survine atunci când imaginile pentru ochiul drept si ochiul stând sunt alternate pe ecran.


Aceasta tehnologie contribuie la obtinerea de imagini de înalta calitate, clare, cu contrast puternic si redare corecta a culorilor. Cum noile tehnologii pot fi aplicate si la îmbunatatirea calitatii imaginilor 2D, ele au extins potentialul viitor al televizoarelor cu plasma. Pentru a reproduce imaginile 3D, Panasonic utilizeaza metoda secventiala a cadrului Full HD x 2*****, care afiseaza imagini consecutive, reproducând pe ecran imagini separate de 1920 x 1080 pixeli pentru ochiul drept si ochiul stâng, cadru cu cadru. Metoda cadrului secvential e folosita pe scara larga pentru a proiecta filmele 3D de la Hollywood în cinematografe. Noul ecran ridica televizorul la un alt nivel, cu imaginile sale 3D de calitate cinematografica. Ochelarii stereoscopici activi de mare precizie utilizeaza tehnologia Panasonic ce controleaza cu exactitate închiderea si deschiderea lentilei, sincronizat cu proiectarea pe ecran a imaginilor pentru ochiul drept si ochiul stâng.
Aceasta tehnologie permite reducerea semnificativa a dublarii imaginii care altereaza de obicei rezolutia imaginilor 3D. Ochelarii sunt proiectati sa se potriveasca unei game largi de privitori, de la copii la persoane în vârsta.Note:
*) Primul sistem din lume care creeaza imagini tridimensionale de înalta calitate, veridice, distribuind imagini Full HD catre ochiul stâng si ochiul drept.


**) Rezolutia imaginii indica performanta în redarea miscarii prin numarul de linii pe care ochiul omenesc le poate percepe. (Masurate dupa Advanced PDP Development Center Corporation Method). Rezolutia maxima are 1080 de linii.


***) Metoda secventiala cu cadru Full HD x 2 prezinta imagini consecutive reproducând pe ecran imagini separate de 1920 x 1080 pixeli pentru ochiul drept si ochiul stâng, cadru cu cadru. In combinatie cu ecranul cu plasma Full HD, metoda reda imagini 3D de înalta calitate, veridice.


****) 3D Expanded Standard se afla în analiza BDA (Blu-ray Disc Association).


*****) O unitate de imagini dintr-un semnal video. La transmisiile digitale HD din Japonia, se utilizeaza 30 de cadre pe secundaParerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite