Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Alerta de securitate Firefox, capcană scareware

01 Octombrie 2009



G Data avertizează utilizatorii cu privire la alertele false de securitate furnizate de Firefox. Frauda este realizată cu ajutorul unui troian, datorită căruia orice URL introdus este transmis către site-urile amorsate. Potenţialele victime sunt ademenite să instaleze software-uri antivirus cu update-uri. Dar, în loc să ofere protecţie împotriva ameninţărilor reale, infractorii online folosesc abuziv funcţia de securitate a browser-ului pentru a distribui un pretins program antivirus, numit “scareware”. Experţii G Data Security Labs avertizează utilizatorii să nu viziteze website-uri precum stopmalwaredomains.com, defenderpageblock.com, adwaredomainlist.com sau browserliveprotection.com.


“Asistăm la o evidentă creştere a programelor antivirus contrafăcute. Recent scareware-ul a devenit una dintre cele mai profitabile surse de venit din organizaţiile ilegale. Cea mai nouă schemă este în mod special periculoasă mai ales deoarece imită alertele de securitate de la Firefox. Cel mai bun lucru care se poate întampla este ca victimele să cumpere software antivirus fără nici o valoare. Totuşi, în mod evident, trebuie să presupunem că cei ce se fac vinovaţi de aceastea vor folosi troianul să propage infecţia şi să vândă orice informaţii strânse legate de cărţile de credit” spune Ralf Benzmüller, reprezentantul G Data Security Labs.


Cum ne putem feri

Criminalii online folosesc un troian instalat preventiv pentru a controla toate adresele introduse în browser astfel încât utilizatorii sunt întotdeauna avertizaţi despre domeniile cu alerte false de securitate. Potenţialelor victime le este apoi afişat un mesaj de avertizare legat de sistemul de securitate integrat în browser-ul Firefox. Acesta avertizează utilizatorul că website-ul pe care încearcă să-l acceseze conţine malware şi recomandă instalarea unui program de securitate. Oricine este atras de alerta falsă şi accesează butonul "Get security software" este direcţionat către un website unde "Personal Antivirus" este oferit spre vânzare. Acesta este un program antivirus contrafăcut care pur şi simplu are rolul de a face utilizatorul să creadă că are calculatorul infectat.
Utilizatorii soluţiilor de securitate G Data sunt protejaţi împotriva celor mai noi atacuri de pe www.stopmalwaredomains.com şi de pe alte domenii afişate mai jos de către filtrul integrat în HTTP care scanează şi blochează conţinutul website-urilor ilegale înainte să ajungă în browser. Ultima generaţie de produse de securitate G Data identifică website-urile ilegale ca fiind "Trojan.FakeAlert.BFW".


Păstrează update-urile antivirusului şi a sistemului de operare actualizate

Pe lângă instalarea eficientă împotriva virusului, G Data sfătuieşte toţi utilizatorii să păstreze sistemul de operare şi aplicaţiile instalate permanent actualizate. Găurile de securitate neînchise furnizează portiţe de intrare perfecte pentru malware.
Astfel, pe lângă actualizările periodice ale sistemulului de operare, aplicaţia software instalată ar trebui verificată pentru a fi actualizată şi updatată atunci când este necesar.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite