Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Creştere de 16% pentru EBS

08 Octombrie 2009



În primele 8 luni din 2009 cifra de afaceri a companiei EBS a crescut cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 4,09 milioane de euro.
Profitul net pentru aceeaşi perioadă se ridică la 783.000 de euro, în creştere cu 6% faţă de primele 8 luni din 2008.
Această creştere se datorează activităţii desfăşurate pe piaţa externă, îndeosebi în zona de servicii. Compania clujeană a reuşit să câştige pe piaţa externă în ultima lună un client important: Dornier Consulting, firma fiică a concernului EADS şi BASF, ambele din Germania.
Pentru 2009 EBS a estimat o cifră de afaceri de aproximativ 6 milioane de euro.
Veniturile pe piaţa locală au scăzut la nivelul primelor 8 luni cu circa 35%, segmentul de piaţă al producţiei industriale, fiind serios afectat de criza economică.
„Momentan, criza economică nu ne afectează în mod semnificativ. Considerăm însă că piaţa locală se va înrăutăţi într-un ritm alert în trimestrul 4, astfel încât ne aşteptăm ca şi creşterea pe care o putem realiza pe piaţa externă să nu mai poată echilibra scăderea pieţei locale. Acest scenariu ar putea conduce la neîndeplinirea obiectivului de creştere de 10% a cifrei de afaceri pe acest an. Totuşi, dezvoltarea echilibrată, din resurse proprii, în ultimii ani a condus la situaţia în care, momentan, dispunem de rezerve de lichidităţi mai bune decât în anii anteriori. Aceasta ne permite să investim în prezent masiv în direcţia parteneriatelor cu SAP şi Microsoft”, declară Daniel Metz, CEO EBS România.
Pe piaţa externă EBS România este activă ca furnizor de software engineering, acoperind întreg ciclul de viaţă al unui produs software, de la etapa de analiză, dezvoltare, testare şi până la partea de implementare şi de software services, cu application management, suport şi consultanţă.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite