Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Fujitsu lansează solutii IT predefinite pentru IMM-uri

09 Octombrie 2009














Fujitsu a lansat un program nou destinat partenerilor de distribuţie. După cum se ştie „companiile mici sunt o mare afacere”, prin urmare, programul furnizorului de infrastructură IT se adresează partenerilor săi de distribuţie, ajutându-i să ofere un sprijin mai eficient grupului ţintă compus din întreprinderile de mici dimensiuni. Iniţiativa va genera noi oportunităţi de afaceri într-un segment care, până de curând, nu s-a aflat în centrul atenţiei majorităţii distribuitorilor. Noul program propune o ofertă creată special pentru a veni în întâmpinarea nevoilor micilor întreprinzători, cuprinzând o gamă de produse, sau pachete de produse atractive, în configuraţii standard şi la preţuri competitive. Spre exemplu, un pachet „Start-up Office” ar putea fi alcătuit dintr-un server NAS, un notebook şi un desktop, la un preţ cu amănuntul de până la 2000 de Euro. Aceste oferte sunt disponibile numai la distribuitorii noştri specializaţi şi se adresează numai companiilor de mici dimensiuni.


„Partenerii noştri de distribuţie locali vorbesc limba clienţilor lor. Special create pentru a răspunde nevoilor micilor întreprinderi, noile noastre oferte le permit partenerilor noştri să vândă produse atractive în condiţii extrem de favorabile, ajutându-i să aibă succes în cadrul acestui grup-ţintă specific. În acelaşi timp, serviciile noastre facilitează încheierea contractelor şi procesul de vânzare; situaţie câştigătoare pentru ambele părţi implicate,” explică Martin Nussbaumer, Sales Director Corporate Channels EMEA at Fujitsu Technology Solutions.
De asemenea, Fujitsu pune la dispoziţia partenerilor noştri o listă cuprinzătoare de materiale informative, ce le vor permite să ofere servicii de asistenţă mai performante clienţilor din segmentul de piaţă vizat. Partenerii noştri pot utiliza Fujitsu Channel Portal pentru a accesa informaţii şi materiale specifice grupului ţintă al firmelor mici. În completarea ofertei noastre, procesul de comandare a produselor a fost mult simplificat. Ca parte a acestor seturi speciale de produse, Fujitsu pune la dispoziţia potenţialilor clienţi din acest segment pachete speciale de informare, bazate pe aceeaşi gamă de produse (un exemplu perfect ar fi platforma Value4you), care să-i ajute să ia decizii în cunoştinţă de cauză atunci când achiziţionează echipamente IT. Fujitsu a pornit o campanie de informare prin mail şi newsletter pentru a aduce vestea bună a acestor oferte speciale utilizatorilor finali.


Iniţiativă destinată micilor companii se adresează în principal partenerilor vechi, sau mai noi ai Fujitsu care, datorită situării lor geografice, sau a structurii organizaţionale, întreţin relaţii de afaceri îndeosebi cu firmele mici şi mijlocii. Cu toate acestea, programul se adresează şi acelor distribuitori care doresc să obţină venituri sporite pe acest segment de piaţă alături de Fujitsu.


„Această iniţiativă demonstrează încă o dată devotamentul necondiţionat al Fujitsu faţă de partenerii săi de distribuţie. Întregul pachet – procese simplificate, informaţii detaliate, oferte adaptate nevoilor grupului-ţintă şi sprijinul nostru imediat în vânzarea către un segment de piaţă specific – este proiectat astfel încât să-i ajute pe partenerii noştri să genereze venituri, să dezvolte grupurile-ţintă existente şi să câştige altele noi,” spune Martin Nussbaumer. „Oferta destinată micilor companii provine din portofoliul nostru de notebook-uri şi PC-uri de mare putere, de servere şi soluţii de stocare specifice acestui segment. Prin intermediul partenerilor noştri, acest grup de clienţi poate achiziţiona o infrastructură IT completă, la un preţ rezonabil şi dintr-o singură sursă, scăpând de grija unei dezvoltări haotice a segmentului IT în compania lor.”
După succesul fazei de testări de pe piaţa belgiană, unde Fujitsu a contactat peste 6000 de clienţi, generând un mare număr de contracte pentru partenerii săi, compania noastră va lansa programul destinat firmelor de mici dimensiuni în diverse ţări de pe cuprinsul EMEA. Debutul iniţiativei este programat pentru începutul lunii octombrie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite