Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Stocare >> Stiri si comunicate

Tandemul Oracle/Sun doboara recordul de performanta pentru bazele de date

12 Octombrie 2009



Editia 2009 a evenimentului global OracleOpen World a debutat ieri cu o prezentare comuna sustinuta de Larry Elison, CEO Oracle si Scott McNealy, ex CEO SunMicrosystems. Accentul a fost pus pe intrarea Sun in portofoliul Oracle si pe oportunitatile aparute prin aceasta achizitie. Larry Elison a tinut sa puncteze ca Oracle va continua investitiile in produsele Sun: tehnologia Java, procesoarele SPARC si baza de date MySQL, combatand zvonurile privind renuntarea la unumite tehnologii si produse, cu precadere hardware. Anuntul principal a fost stabilirea unui nou record de performanta, conform standardelor TPC-C pentru Oracle Database 11g pe un server Sun SPARC cu sistemul de operare Solaris. Sistemul a fost astfle mai rapid decat orice produs similar al concurentei, Ellison insistand asupra produselor IBM. Prin comparatie, sistemul Oracle-Sun a obtinut un timp de raspuns de 16 ori mai mic. Performanta este mai valoroasa si prin folosirea de catre tandemul Oracle-Sun a unui hardware cu dimensiuni de opt ori mai reduse si cu un consum de patru ori mai mic, decat al produselor concurente. Simultan, Larry Elison a lansat o provocare utilizatorilor promitand un premiu de 10 milioane USD companiilor care vor migra la acest sistem si nu vor obtine cel putin o dublare a performantelor fata de cel mai bun sistem pe care il folosesc in mod curent.


Exadata, vedeta la Oracle OpenWorld 2009


Exadata, prima ,,database machine,, disponibila pe piata este vedeta incontestabila a evenimentului, fiind unul dintre cele mai frecvente subiecte. Este vorba de versiunea a doua a produsului, dezvoltata impreuna cu Sun, prima avand ca partener HP.
Oracle Exadata Storage Server combina bazele de date si aplicatii de stocare de la Oracle cu hardware Sun, optimizate pentru atingerea unor performante de top. Principalul avantaj al produsului este depasirea limitelor sistemelor traditionale de stocare. Sistemul Oracle Sun foloseste o arhitectura si o tehnologie noua (SUN flashfare) ce permite o viteza mult mai mare de stocare precum si o crestere de scalabilitate si fiabilitate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite