Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Interes pentru solutiile de ,,Case Management,, in tarile europene

13 Octombrie 2009



Afacerile Oracle in regiune genereaza venituri de 7,9 miliarde USD de la peste 100.000 clienti, ceea ce reprezinta peste o treime din cele globale ale companiei. La nivel de EMEA Oracle are 17.000 de clienti, iar peste 400.000 studenti sunt implicati in programele Oracle Academy si ThinkQuest.
Evolutia in ultimul an a fost peste asteptari, insa nu toate tarile au intrat intrat inca pe calea de revenire, printre ele aflandu-se si Romania. ,,Impactul a fost mai mare in Europa de Est, unde revenirea e mai grea dupa ratele mari de crestere din ultimii ani. Investitiile in aceste tari au foat mai mari si de aceea si asteptarile au fost pe masura. Se poate vorbi mai degraba de o revenire la nivel de industrii decat la nivel de tari. Telecomunicatiile isi revin mult mai repede decat sectorul financiar spre exemplu. Companiile producatoare au fost cele mai lovite de criza, mai mult decat cele orientate pe servicii,, afirma Loic le Guisquet, Executive VicePresident Oracle EMEA.
Companiile din EMEA arata acelasi nivel de interes pentru produsele Oracle ca cele similare din piata Americana. Oracle castiga marketshare la nivel de aplicatii in Europa, cu precadere in detrimentul SAP.
Proiecte complexe de integrare au fost finalizate la Telecom Italia, KPN Olanda, Tesco, Mtel Bulgaria etc. Un aspect foarte important este interesul, pe care Oracle l-a sesizat pentru sistemele de Case Management (Citizen Relations Management) la nivelul administratiilor publice din Europa mai ales, pentru cresterea calitatii serviciilor oferite cetatenilor. Prin urmare, in cadrul companiei vor fi dezvoltate o serie de competente specializate pe aceasta directie. Acest interes este generat atat de maturizarea organizatiilor implicate in servicii publice si de presiunea cetatenilor (Europa de Vest)dar si de presiunile execitate de reglementarile si legislatia europeana pentru tarile Europei de Est.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite