Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Endava in top Tech Track 100 al Sunday Times

14 Octombrie 2009



Endava s-a clasat pe locul 24 în topul Tech Track 100 publicat de The Sunday Times în 21 Septembrie. Cunoscuta publicatie britanica realizeaza în fiecare an un top 100 al companiilor private din Marea Britanie din domeniul tehnologiilor cu cea mai rapida crestere în ultimii trei ani calculata pe baza cifrelor de vânzari. Acesta este primul an în care Endava, companie de servicii IT cu sediul central la Londra si operatiuni în Marea Britanie, USA, România si Moldova a intrat în acest clasament, confirmând astfel ca face parte din elita companiilor din domeniul tehnologiilor.


Compania a fost fondata în anul 2000, iar în urma fuziunii din 2006 cu companii IT performante din Europa de Est, AGS din România si Compudava din R. Moldova, a reusit o dezvoltare semnificativa a operatiunilor si o extindere a portofoliului de clienti, care apreciaza oferta de servicii IT a Endava în primul rând pentru combinatia unica între expertiza în implementarea de proiecte pentru domeniile banking & finance, telecomunicatii, media si respectiv competentele ridicate ale centrele de dezvoltare software si suport tehnic din Europa de Est.
Modelul de business al Endava s-a dovedit a fi foarte eficient, astfel încât compania a reusit o crestere anuala a vânzarilor de 79%, de la 2.7 milioane lire sterline în 2005 la 15.7 milioane de lire sterline în 2008, simultan cu o dezvoltare sustinuta a organizatiei care în prezent numara peste 500 de angajati în 10 sedii din 4 tari: Marea Britanie, USA, România si R. Moldova.




Rezultatele Endava se datoreaza si parteneriatelor cu unele dintre cele mai mari companii din lume din domeniile banking & finance, telecomunicatii, media, cum ar fi IMG Worldwide, Cision, ITV, NYSE Euronext, Kiln si UBS. Si în România si R. Moldova, Endava are ca si clienti nume mari din sectorul financiar-bancar, incluzând: AVIVA, BT Aegon, Aegon Life, BRD Fond de Pensii, Eureko, BRD Asset Management, BancPost, MobiasBanca, Moldova Agroindbank, Pioneer Asset Management, Globinvest, Target Asset Management.




John Cotterell, Chief Executive Endava, a declarat: “Pozitionarea noastra pe locul 24 în acest clasament prestigios se datoreaza tuturor angajatilor Endava si de asemenea este rezultatul unor relatii foarte bune cu clientii nostri. Afacerea noastra continua sa creasca în ciuda declinului economic, care pentru noi a adus noi oportunitati deoarece companiile mari îsi externalizeaza sistemele si procesele IT pentru a creste eficienta operatiunilor lor si pentru a reduce costurile. Având centre de dezvoltare software si suport tehnic în Europa de Est, Endava beneficiaza si de reorientarile în piata de outsourcing care au facut ca Europa de Est sa devina una dintre cele mai cautate destinatii pentru externalizare de servicii IT. Urmatoarea provocare pentru noi este sa crestem la 2.000 de persoane în urmatorii ani!”




Mai multe detalii despre topul Tech Track 100: www.fasttrack.co.uk
Suplimentul The Sunday Times din 21 Septembrie poate fi descarcat folosind link-ul urmator: http://www.fasttrack.co.uk/fasttrack2002/bin/2009-TechTrack100.pdf



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite