Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

IBM sponsorizeaza “Batalia creierelor”

17 Octombrie 2009



IBM România anunta startul fazei regionale a concursului ACM International Collegiate Programming Contest (ICPC) - Europa de Sud-Est, gazduita de Universitatea Politehnica din Bucuresti, în perioada 16-18 octombrie 2009. La aceasta editie a concursului ACM pentru Europa de Sud-Est participa 45 echipe din 28 de universitati provenite din 6 tari: Bulgaria, Macedonia, România, Serbia, Turcia, Ucraina. Din România participa 19 echipe din centrele universitare: Bucuresti, Cluj Napoca, Iasi, Suceava, Tg. Mures, Timisoara. IBM este sponsorul concursului ACM-ICPC la nivel mondial.
In finala se califica in mod traditional doar castigatorii fazei regionale, darconstant Europa de Sud-Est a beneficiat de o a doua echipa, datorita rezultatelor foarte bune obtinutein desfasurarea concursului.

Cunoscuta si sub numele de “Batalia creierelor”, competitia, ajunsa la cea de-a 34-a editie, ofera posibilitatea studentilor de a rezolva probleme complexe din lumea reala folosind tehnologia open source si metode de programare avansate, cu restrictia unui timp limita de cinci ore.
“Batalia creierelor” este cel mai vechi, mai mare si mai prestigios concurs de programare din lume, reunind zeci de mii de studenti dintre cei mai talentati din domeniul IT, din aproximativ 90 de tari, de pe sase continente, reprezentând peste 1800 de universitati. Din 1997 când IBM a început sa sponsorizeze acest concurs, numarul echipelor participante a crescut de la 1100 la peste 7100 de echipe formate din câte 3 studenti; numai 100 dintre acestea, vor ajunge în finala mondiala programata în perioada 1-5 februarie 2010 si gazduita de Harbin Engineering University în Harbin, China.






“Astazi, lumea se confrunta cu multe probleme critice, cum ar fi: pandemii, schimbari climatice, poluarea apei, siguranta alimentara, resursele de energie limitate, precum si probleme legate de managementul urban si transport. În IBM noi credem ca avem responsabilitatea de a sprijini dezvoltarea urmatoarei generatii de lideri în tehnologie, de a-i ajuta sa înteleaga si sa rezolve aceste probleme complexe de afaceri. Aliniindu-se conceptului de Smarter Planet - o initiativa IBM ce sustine infuzia de inteligenta în sistemele, procesele si practicile din toate sectoarele societatii, concursul ACM încurajeaza studentii sa creeze software mai inteligent pentru a transforma planeta într-una mai eficienta si mai inteligenta”, a declarat Mihai Tudor, Country General Manager, IBM România.






Sponsorizarea concursului "Batalia creierelor" este doar unul dintre numeroasele programe universitare derulate la nivel global de catre IBM, initiative care promoveaza atât tehnologia cât si abilitatile de business leadership. IBM colaboreaza cu peste 250 universitati din întreaga lume în domeniul Stiintei, Managementului si Ingineriei Serviciilor (SSME), universitati care au integrat SSME în programele lor de licenta si Master. Concursul stimuleaza creativitatea, lucrul în echipa si inovarea în realizarea de programe software noi, permitând studentilor sa-si testeze abilitatea de a performa sub presiunea timpului.






“ACM-ICPC reprezinta forta mobilizatoare în lumea universitara, care genereaza entuziasmul de a rezolva problemele si de a inova la nivel global. Parteneriatul dintre ACM, IBM si universitatile din întreaga lume a devenit o forta în promovarea educatiei si a inovatiei în stiinta calculatoarelor si în inginerie. IBM promoveaza excelenta în domeniul tehnologiei informatiei fiind prezent în toate universitatile din tara atât prin programul Initiativa Academica, cât si prin crearea de laboratoare moderne unde studentii si doctoranzii au acces la cea mai performanta tehnologie în domeniu” - a declarat prof. Nicolae Tapus, Prorector Universitatea Politehnica din Bucuresti.






Finala mondiala ACM-ICPC din 2009 a avut loc la Stockholm, Suedia, unde o echipa de la Universitatea St. Petersburg de Tehnologia Informatiei, Mecanica si Optica, din Rusia, a câstigat titlul de campioana mondiala, pentru al doilea an consecutiv. In 2005, Romania a obtinut cea mai buna clasare, medalia de bronz castigata de o echipa a Universitatii Politehnice din Bucuresti.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite