Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Se da startul Global Forum la Bucuresti

18 Octombrie 2009



Global Forum, un eveniment international, independent, un Think Tank dedicat problemelor economice, politice si sociale în conexiune cu evolutia Societatii Informationale, îsi desfasoara cea de-a XVIII-a editie la Bucuresti, în zilele de 19 si 20 octombrie 2009.


În urma actiunilor sustinute de lobby din ultimii patru ani, România a câstigat organizarea acestei editii la Bucuresti, evenimentul fiind gazduit pentru prima data în istoria sa de o tara din Europa de Est. Bucurestiul s-a aflat în competitie cu San Francisco, Geneva si Taipei, iar decizia a fost anuntata în cadrul ultimei editii desfasurate la Atena, în 2008, de catre Items International si Fundatia Sophia Antipolis, cei doi initiatori ai evenimentelor Global Forum.


Incepând cu editia din 2005, care a avut loc la Bruxelles si care a fost organizata împreuna cu Comisia Europeana si Guvernul Belgian, România a participat la fiecare editie cu delegatii alcatuite din reprezentanti ai administratiei si ai sectorului privat, organizate si conduse de catre Virgiliu Stan, astazi General Manager al Global Forum 2009. Lobby-ul realizat prin prezenta din acesti patru ani a delegatiilor României conduse de catre Virgiliu Stan a avut drept scop principal sublinierea calitatilor si oportunitatilor recunoscute la nivel international ale industriei de profil din tara noastra, precum si evidentierea realizarilor si interesului crescut al administratiei si autoritatilor si a potentialului mediului privat local.


Aderarea la Uniunea Europeana în 2007, precum si oportunitatile oferite în domeniul IT&C au dus la recunoasterea rapida a României, având un rol important în competitia pentru gazduirea acestui eveniment de prestigiu. Sustinerea de care se bucura Global Forum 2009 demonstreaza angajamentul României pentru stimularea domeniului IT&C, recunoscut rapid în ultimii ani drept un sector strategic pentru economiile nationale. Global Forum 2009 se desfasoara sub Înaltul Patronaj al Presedintiei României si este co-organizat în parteneriat cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale si Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare în Comunicatii.


Aceasta contributie este semnificativa pentru succesul evenimentului, rezultatul fiind anuntarea participarii a peste 600 experti, reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale, consultanti si firme de avocatura din întreaga lume.


Prima editie a Global Forum a avut loc în urma cu 18 ani, evenimentul fiind organizat de Items International si Fundatia Sophia Antipolis în diferite tari, în locatii prestigioase precum Washington, Silicon Valley, Paris, Roma, Kyoto sau Bruxelles. Organizarea fiecarei editii presupune o concurenta acerba între statele aflate în competitie, unul dintre principalele avantaje ale Global Forum fiind capacitatea de a promova imaginea tarii gazda si de a genera proiecte de interes local, regional sau national.


Conducerea activa pentru organizarea Global Forum în România este alcatuita din:
Sylviane Toporkof, Presedinte, Global Forum
Sébastien Levy, Vice-Presedinte, Global Forum
Virgiliu Stan, General Manager Global Forum 2009
Marius Bostan, Presedinte, Fundatia Tinerilor Manageri
Bogdan Savonea, Expert în Relatii Internationale, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite