Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Prima sesiune a Global Forum a fost dedicata broadband-ului

19 Octombrie 2009



Prima sesiune din cadrul editiei a XVIII-a a Global Forum, unul dintre cele mai importante evenimente internationale ale industriei IT&C,a fost dedicata noilor tendinte în broadband mobil si infrastructuri dinamice pentru internetul viitorului. Evenimentul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Presedintiei Romaniei, Presedintele Traian Basescu sustinand discursul inaugural.


Vorbitorii s-au concentrat asupra revolutiei generate de internetul mobil de mare viteza, care a schimbat complet modul de viata si de lucru al cetatenilor din toata lumea. Mai mult decât atât, a dus la dezvoltarea unor solutii mai inteligente de abordare a infrastructurii, ca si a sistemelor si proceselor la nivel de companii, industrii si economie mondiala. În ceea ce priveste tehnologia de acces pentru internetul mobil în banda larga, LTE este creditata cu cele mai mari sanse de a deveni generatia urmatoare de wireless broadband. De asemenea, internetul viitorului va fi un sistem integrat global, a carui securitate este vitala.


Comisarul Thomas J. Rosch, Comisia Federala a Comertului din SUA,si-a exprimat cu acest prilej ingrijorarea privind unele companii care folosesc solutii spyware pentru a determina profilul clientilor si a le propune oferte cu probabilitate ridicata de acceptare. In timp ce europenii privesc cu ingrijorare acest aspect, cetatenii americani se declara de acord, sustinand ca poate reduce numarul de spam-uri.


In Statele Unite ale Americii, ca si in China, implementarea si dezvoltarea internetului mobil in banda larga a explodat in numai cativa ani, ajungand astazi la o rata de penetrare de aproximativ 63%, in comparatie cu anul 2000, cand in SUA, de exemplu, rata de adoptare a internetului mobil era de numai 6%. Revenind la China, in prezent sunt peste 30 de milioane de utilizatori ai platformelor e-commerce, in vreme ce rata de penetrare DSL – principala cale de accesare a internetului in banda larga – se apropie de 82%. In acest moment exista peste 535 de retele 3G in lume.



In ceea ce priveste Romania, Catalin Marinescu, Presedintele ANCOM, a declarat ca broadband-ul mobil a crescut cu 58% în primele 6 luni ale acestui an, fata de perioada similara a anului trecut. În conditiile în care numarul de utilizatori a stagnat, traficul de voce a crescut cu aproape 34%. In aceasta perioada, au fost utilizate nu mai putin de 19,5 miliarde de minute in retelele de telefonie mobila.Utilizatorii români apreciaza din ce în ce mai mult capacitatea operatorilor de a-si adapta preturile la conditiile economice curente, ca si deschiderea catre inovatie si investitiile în dezvoltarea bazei de servicii oferite acestora.


Mario Agati, reprezentantul Ericsson, a subliniat ca, daca la sfârsitul anilor 1970 internetul oferea posibilitatea de conectare la internet, în anul 2000 a devenit un suport esential pentru informatie si e-commerce, pentru ca în 2010 sa devina suport pentru servicii virtuale, facând trecerea la un nou concept: „IT as a service” (tehnologia informatiei ca suport pentru servicii).


Romania este apreciata de Ambasadorul Statelor Unite, Mark Gitenstein, care a mentionat rezultatele unor studii internationale ce ne claseaza pe primul loc in topul competentelor si certificarilor in sectorul IT, si pe locul III in lume, in privinta serviciilor de outsourcing.


Printre vorbitori s-au numarat Joao S. Da Silva, Director pentru Tehnologiile de Retea si Comunicatii, DG INFSO & Media, Comisia Europeana, Margarete Donovang-Kuhlish, Responsabil Solutii Tehnice pentru Sectorul Guvernamental, IBM Germania, Mario Agati, Vicepresedinte Multimedia and System Integration, Ericsson South East Europe, Italia, Catalin Marinescu, Presedinte al ANCOM România, Brent Olson, Asistent Vicepresedinte Public Policy, AT&T SUA, Alin Vladimir Stanescu, Relatii Guvernamentale, Qualcomm, Belgia, Yu Xiao Hui, Inginer Sef Adjunct, Academia de Cercetare in Telecomunicatii, Ministerul Industriilor si Tehnologiei Informatiei, China. Sesiunea a fost prezidata de Jacquelynn Ruff, Vicepresedinte, Dezvoltarea Politicilor Publice si Relatii Guvernamentale Internationale, Verizon, SUA, moderator fiind Giorgio Prister, Presedinte, Grupul utilizatorilor de IT „Principalele orase ale Europei”, Italia.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite