Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Comisia Europeana investeste 1 mld. euro in broadbandul mobil

20 Octombrie 2009



Sesiunea cu numarul cinci din cadrul Global Forum a atins o serie de subiecte de interes general la nivel de industrie, axandu-se pe probleme de natura normativa si de reglementare a telecomunicatiilor si a Internetului in particular. Participantii la aceasta sesiune, de la operatori telecom la specialisti în guvernanta IT si reprezentanti ai institutiilor guvernamentale, au insistat înca o data asupra importantei dezvoltarii tehnologiilor broadband pentru a diminua diferenta în dezvoltare dintre zonele urbane si rurale. Mai mult decât atât, un subiect pe agenda discutiilor a fost necesitatea limitarii interventiei statului în reglementarea industriei IT&C pentru a evita situatia în care prezenta regulilor îngradeste libera competitie în domeniu.


Bonnie Peng, presedintele Comisiei Nationale de Comunicatii din Taiwan, a oferit exemplul unui proiect implementat la nivel local care, prin parteneriate între sectorul public si cel privat, a sustinut dezvoltarea broadband în zonele rurale. Ea a adaugat ca scopul acestui proiect este sa încurajeze colaborarea între parteneri pentru a oferi servicii broadband la un nivel accesibil pentru toti cetatenii.
In aceeasi directie, Mary Tovsak Pleterski, Consilier Principal al Directorului General, DG INFSO & Media, Comisia Europeana a mentionat ca, în pofida crizei, Comisia Europeana va avea o contributie de 1 miliard de euro la investitiile în implementarea de broadband mobil, cu focus pe zonele rurale.


Aceeasi idee de acces neîngradit la servicii a fost reluata si de Thomas Hart, Consilier privind politica de media si comunicatii UE-China pentru Hart-Consult, care a adus în discutie conceptul integrarii tuturor serviciilor sub un singur pachet de reglementari, în timp ce Jacquelynn Ruff a subliniat importanta “reglementarii din interior a industriei”. Astfel, în 5 ani, dezvoltarea tehnologica va sterge granitele de delimitare dintre diferiti furnizori de servicii si le va impune jucatorilor sa lucreze împreuna pentru a livra cele mai bune servicii consumatorilor si a-si sustine astfel afacerile. Reprezentantul ANCOM, Bogdan Dospinescu, a vorbit despre avansul României în implementarea celor mai noi tehnologii de telecomunicatii si s-a aratat optimist asupra perspectivelor de egalizare dintre mediul urban si rural în România pana în 2014, conform Strategiei de broadband adoptata de MCSI si care beneficiaza de fonduri europene in valoare de 84 milioane euro.


Printre vorbitori s-au numarat Mary Tovsak Pleterski, Consilier Principal al Directorului General, DG INFSO&Media, Comisia Europeana, Bogdan Dospinescu, Sef serviciu, Serviciul Reglementari Tarifare si Serviciu Universal, ANCOM, Bonnie Peng, Presedinte al Comisiei Nationale de Comunicatii, Taiwan, Jacquelynn Ruff, Vicepresedinte, Dezvoltarea Politicilor Publice si Relatii Guvernamentale Internationale, Verizon, SUA, Theresa Swinehart, VicePresedinte Parteneriate Global si Strategice, Internet Corporation for Assigned Names-ICANN-, SUA si Thomas Hart, Consilier privind politica de media si comunicatii UE-China, Hart Consult si asociat GOPA Consultants, China.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite