Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Panasonic tinteste vanzari de 100 mld. yeni pentru roboti

21 Octombrie 2009



Panasonic a prezentat recent, în cadrul unui eveniment de presa care a avut loc la Kadoma, in vestul Japoniei, noul robot-pat transformabil în scaun rulant, pentru persoanele cu dizabilitati, si a anuntat dezvoltarea primului robot proiectat pentru utilizarea în sistemul medical si de sanatate. Toate acestea fac parte din strategia companiei de a aduce divizia de robotica pe profit pana în anul fiscal 2015-2016. Aceasta ar urma sa ajunga la vanzari de 100 miliarde de yeni peste 6 ani.


Nevoia de asistenta in domeniul medical sau social, aflata in continua crestere, a determinat Panasonic sa isi construiasca intreaga strategie de dezvoltare a diviziei de robotica in jurul echipamentelor cu aplicatii foarte practice, ce pot fi utilizate pentru imbunatatirea calitatii vietii umane, lasând în afara obiectivelor imediate robotii cu aspect humanoid.


Robotic Bed este proiectat pentru a veni în sprijinul persoanelor cu mobilitate limitata, pentru a le conferi mai multa independenta în miscare si în viata de zi cu zi, reducând nevoia pentru asistenta umana la deplasare. Robotul poate extinde astfel întreaga gama de activitati pe care o persoana invalida le poate executa. Spre exemplu, utilizatorul unui astfel de pat-robot se poate alatura familiei, la servirea cinei, fara sa fie nevoie sa solicite ajutorul cuiva, prin simpla transformare a patului în fotoliu.


Dezvoltarea acestui pat-robot nu ar fi fost posibila fara câteva tehnologii inovatoare Panasonic printre care un sistem de control al miscarilor care confera siguranta la operarea robotului. Datorita acestui sistem, Robotic Bed poate sa separe sau sa reasambleze anumite componente în mod automat, pentru transfomarea din pat în scaun si invers. În modul fotoliu, robotul poate detecta persoanele din jur si eventualele obstacole din calea sa, astfel încât deplasarea persoanei invalide sa se faca în siguranta.


Din categoria echipamentelor cu aplicatii foarte practice fac parte atat robotul-pat care se poate transforma in scaun rulant, dar si robotul-carucior care urmeaza sa fie utilizat în spitale si clinici, mai intai in Japonia, incepand cu prima parte a anului 2010.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite