Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

LUKOIL investeste 8 milioane $ in sisteme IT

28 Octombrie 2009



LUKOIL a anuntat in cadrul conferintei de presa organizata cu prilejul lansarii gamei de carburanti ECTO in Romania, ca va investi peste 8 milioane $ in proiecte de sporire a supravegherii si sigurantei in statii, precum si in up-gradarea sau inlocuirea unor sisteme IT. Sistemele IT ale companiei au fost achizitionate in urma cu aproximativ 6 ani, prin programul SAPARD.
Sistemele de supraveghere si securitate urmeaza sa fie imbunatatite in urma constatarii ca in ultimele 9 luni, numarul incidentelor (furturi, jafuri etc.) au crescut in medie de 2,5 ori, in unele judete fiind inregistrata o crestere de peste 5 ori a numarului de cazuri.


Carburantii ECTO contin pachete multifunctionale de aditivi, fiind disponibili in doua variante: ECTO 98 Benzina si ECTO Super Diesel. Produsele pot fi achizitionate in acest moment din 70 de benzinarii, urmand ca numarul acestora sa creasca la 250.
LUKOIL a inregistrat in primele 9 luni din 2009o scadere cu 10% a vanzarilor totale, respectiv 5%pe benzinarii. In aceeasi perioada, compania estimeaza ca a pierdut aproximativ 22 milioane $ pe evolutia cursului de schimb, dar a reusit o reducere a cheltuielilor operationale cu 5 milioane euro, fara a reduce numarul angajatilor sau salariile acestora.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite