Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Endava in topul Deloitte Technology Fast 50

28 Octombrie 2009



Endava, companie de servicii IT cu sediul central in Londra si centre de livrare in Marea Britanie, USA, Romania si R.Moldova, a intrat in prestigiosul top Deloitte Technology Fast 50, care realizeaza un clasament al companiilor cu cea mai rapida dezvoltare in diverse regiuni. Topul Deloitte ia in calcul cresterea procentuala a cifrei de afaceri din ultimii 5 ani, iar grupul Endava cu o crestere de 714% in perioada considerata este una dintre cele 50 cele mai performante companii din domeniul tehnologiilor in Marea Britanie.


Recent, Endava s-a situat pe locul 24 in topul Tech Track 2009 publicat de Sunday Times, care realizeaza clasamentul companiilor IT private cu cea mai rapida crestere a vanzarilor in ultimii trei ani. Endava a reusit o crestere de la 2.7 milioane lire sterline in 2005 la 15.7 milioane de lire sterline in 2008, iar anul financiar 2008/2009 l-a incheiat cu o cifra de afaceri de 20.4 milioane de lire sterline.


John Cotterell, Chief Executive Endava, atribuie aceasta realizare intregii echipe Endava si relatiilor solide construite cu clientii. “Suntem incantati sa fim inclusi in topul Deloitte Technology Fast 50 alaturi de alte afaceri de succes. La acest rezultat a contribuit fiecare din membrii echipei noastre. In contextul unui declin economic am reusit sa mentinem parteneriatele cu clientii nostrii care au beneficiat de abilitatile noastre excelente de livrare din Europa de Est. Organizatii mari care sunt interesate sa-si externalizeze sistemele si procesele IT pentru a obtine cresterea eficientei operationale si reducerea costurilor se indreapta catre Endava stiind ca nu vor face compromisuri in ceea ce priveste calitatea. Acesta este motorul cresterii noastre”.


Compania a fost fondata in anul 2000, iar in urma fuziunii din 2006 cu companii IT din Europa de Est, AGS din Romania si Compudava din R. Moldova, a reusit o dezvoltare semnificativa a operatiunilor si o extindere a portofoliului de clienti, care apreciaza oferta de servicii IT a Endava in primul rand pentru combinatia unica intre expertiza in implementarea de proiecte IT si respectiv competentele ridicate ale centrelor de dezvoltare software si suport tehnic din Europa de Est.


Endava livreaza sisteme critice de business unora dintre cele mai mari companii din domeniul financiar-bancar, telecomunicatii, media, sport & entertainment si din domeniul serviciilor profesionale, avand clienti precum: IMG Worldwide, BPP, Cision, ITV, Alexander Mann Solutions, NYSE Euronext, Kiln and UBS. Compania se extinde rapid, avand in prezent peste 500 de angajati in sediile din Marea Britanie, USA, Romania si R. Moldova. In Romania, Endava este prezenta in 3 din centrele IT recunoscute: Bucuresti, Cluj si Iasi.


Despre Deloitte Fast 50 UK
Topul 50 a fost elaborat pe baza nominalizarilor directe trimise catre Deloitte si a cercetarilor in bazele de date publice. Analistii Deloitte evalueaza situatiile financiare in vederea validarii veniturilor din operatiuni. Companiile incluse in acest studiu pot fi companii publice sau private cu sediul central intr-o regiune in care se realizeaza studiul si trebuie sa fie clasificata în domeniul tehnologiilor.
Pentru lista completa a castigatorilor topului 50 alcatuit de Deloite Technology in 2009, accesati: http://www.deloitte.co.uk/fast50/winners/winners-list-2009



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite