Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Oportunităţile crizei: Resursele umane

28 Octombrie 2009



În perioada dificilă prin care trece economia mondială şi care influenţează spaţiul economic românesc, oportunităţile de a susţine afacerile sunt privite mai atent. Intrarea României în Uniunea Europeană a adus cu sine posibilitatea accesării fondurilor structurale. România are alocate în perioada 2007-2013 aproximativ 13 miliarde de euro în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - POS DRU, al cărui obiectiv general este dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competitivităţii resursei umane.

Aceste fonduri sunt împărţite în 6 axe prioritare, totalizând 19 linii de finanţare deschise multianual, împărţite în proiecte strategice şi proiecte de grant. Proiectele strategice au acoperire naţională, multiregională sau sectorială, finanţarea fiind de maxim 5.000.000 de euro. Proiectele de grant sunt implementate local şi au valoare între 50.000 şi 499.999 de euro. Liniile de finanţare tratează obiective specifice din cadrul POS DRU. Companiile pot analiza obiectivele fiecărei linii de finanţare şi îşi pot adapta strategiile în acest sens.


Astfel, aceste fonduri pot fi privite ca o oportunitate către care vă puteţi orienta. Multe companii au făcut acest pas şi au participat ca beneficiari şi/sau furnizori de servicii în cadrul proiectelor selectate.


Modalităţile prin care puteţi aborda aceste finanţări, care au un grad de cofinanţare nerambursabilă de maxim de 98%, sunt diverse:


Elaborarea de proiecte de instruire pentru resursele umane proprii

Puteţi beneficia, prin intermediul unor granturi sau proiecte naţionale, de ajutor de stat nerambursabil în valoare de maxim 2.000.000 de euro. Acestea vizează instruirea propriei resurse umane indiferent de nivelul de pregătire, finanţarea acoperind o multitudine de niveluri de competenţă, inclusiv programe de instruire pentru top-management.


Participare în parteneriat cu furnizori de FPC (Formare Profesională Continuă)

În cadrul unor linii de finanţare, rolul companiei poate fi de partener care să asigure suport în instruirea resurselor umane din învăţământul profesional şi tehnic şi din universităţi, punând la dispoziţie expertiză, finanţabilă prin intermediul proiectului. Compania poate pune la dispoziţie resurse umane calificate, poate asigura tutori în cadrul proceselor de instruire în producţie sau contribuie cu activităţi de servicii pe care şi le asumă. Sunt doar câteva dintre activităţile în care vă puteţi implica alături de beneficiari eligibili.


Instruirea resurselor umane prin intermediul asociaţiilor profesionale sau altor tipuri de asociaţii în care compania este membră

Asociaţiile nonguvernamentale au un statut special în cadrul acestui tip de programe de finanţare. Pot avea o contribuţie de minim 2% la proiect şi pot acoperi o arie suficient de largă, astfel încât să se poată accesa proiecte strategice. Puteţi participa în cadrul unui proiect depus de către asociaţiile profesionale în care sunteţi membri atât ca furnizor de resursă umană de instruit, cât şi ca beneficiar al resursei umane instruite în cadrul proiectului. Cheltuielile eligibile permit inclusiv finanţarea personalului pe durata instruirii.


Participare prin oferirea de servicii în cadrul proiectului

În cazul în care compania are servicii care pot fi oferite în cadrul unor proiecte în domeniul resurselor umane, se poate asocia cu potenţiali beneficiari eligibili, urmând să estimeze cheltuiala de resursă umană necesară prestării serviciilor. Trebuie doar să se identifice activităţile eligibile compatibile cu spectrul de activităţi al companiei şi să alocaţi resursele necesare. Prin participarea la aceste proiecte, în condiţiile economice actuale, vă puteţi reorganiza şi eficientiza resursa umană şi puteţi furniza servicii în condiţiile impuse de către documentele programatice. În aceste proiecte se subcontractează activităţi în proporţie de maxim 30% din valoarea totală prin intermediul procedurilor de achiziţie publică.


O analiză pragmatică poate veni în sprijinul dezvoltării companiilor cu iniţiativă, care, prin abordarea acestor oportunităţi, pot ieşi din criză mai puternice, mai adaptate, mai pregătite să facă faţă concurenţei.




Liviu Constandache,
Senior Consultant Green Light Grup



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite