Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Siveco Romānia furnizează servicii IT pentru Comisia Europeană

28 Octombrie 2009



CORDIS, portalul de cercetare al Uniunii Europene cu peste 3 milioane de pagini accesate şi până la 500.000 de documente descărcate în fiecare lună, va fi dezvoltat şi întreţinut de SIVECO Romania. Siveco a câştigat proiectul în urma licitaţiei organizate de Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene, acesta fiind cel mai important proiect de servicii IT de până acum dezvoltat de o companie românească pentru Comisia Europeană.

Consorţiul format din SIVECO Romania, compania Reggiani din Italia şi compania Artemis din Luxemburg, va furniza servicii de dezvoltare software şi mentenanţă pentru o perioadă de până la 4 ani, în cadrul a două contracte-cadru. Bugetul anunţat oficial pentru activităţile menţionate (Contract 2008/S 242-321376 publicat de Official Journal la 12.12.2008) este de 7,8 milioane euro. CORDIS este portalul cercetării europene şi dezvoltării de programe cadru.


Portalul cercetării europene

Misiunea portalului este de a facilita participarea la activităţile de cercetare europene, fiind sursa oficială de informare pentru cererile de oferte lansate în cadrul celui de-al 7-lea Program Cadru pentru cercetare, dezvoltare tehnologică şi activităţi demonstrative. De asemenea, portalul urmăreşte îmbunătăţirea exploatării rezultatelor cercetării, punând accentul pe sectoarele vitale pentru competitivitatea europeană şi promovarea cunoştinţelor dobândite, stimulând performanţele companiilor în domeniul inovării şi facilitând recunoaşterea publică a noilor tehnologii.


„Dezvoltarea afacerilor în spaţiul european este un obiectiv important în evoluţia companiei noastre, care doreşte să ajungă un lider european în furnizarea de proiecte integrate complexe. Expertiza în proiecte finanţate din fonduri europene este una foarte importantă, fie că ne referim la proiectele derulate în statele candidate sau membre UE - finanţate prin instrumente structurale, Phare sau IPA, sau despre proiecte de cercetare finanţate de UE prin Programele Cadru 6 şi 7, Leonardo da Vinci şi Socrates. Implicarea SIVECO Romania în proiectul CORDIS confirmă încă o dată calitatea soluţiilor şi a specialiştilor noştri“, a declarat Ştefan Morcov, VicePreşedinte Adjunct în cadrul SIVECO Romania.


Proiecte internaţionale

În realizarea acestor contracte, SIVECO Romania se bazează pe experienţa acumulată de-a lungul a peste 18 ani de activitate în proiecte implementate în zona de eGovernment, eBusiness, educaţie, sănătate, sistem vamal, pentru organizaţii publice sau private din Germania, Belgia, Franţa, USA, Israel, Cipru, Emiratele Arabe Unite, Moldova, Maroc, Azerbaidjan, Liban, Bulgaria, Turcia sau Italia.


SIVECO Romania dezvoltă proiecte europene extrem de importante cum sunt ACGT, P Cezanne, ALIS şi LD CAST, în cadrul programului FP 6 (al şaselea program cadru pentru cercetare şi dezvoltare tehnologică), instrumentul principal al Uniunii Europene pentru a finanţa cercetarea, proiectul Eurocancercoms în cadrul programului FP7, proiectele EduTubePlus şi Aspect, în programul ContentPlus, precum şi proiectul Ave Exemplo, finantat prin programul "Lifelong Learning 2007-2013”, Leonardo da Vinci.


Certificări şi experienţă

Expertiza companiei a fost certificată de nenumărate organizaţii internaţionale. SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obţinând un număr record de nominalizări la concursul ICT Prizes, organizat anual de către Consiliul European pentru Ştiinţe Aplicate, Tehnologie şi Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale în domeniul educaţional au primit aprecierea de „Best Practice“ din partea Comisiei Europene şi „Honourable Mention“ la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodată considerate de către Asociaţia Internaţională de Project Management (IPMA) între cele mai importante realizări mondiale în domeniul managementului de proiecte. Contribuţia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educaţiei din România a fost premiată cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors - Vertical Market.




Ştefan Morcov
VicePreşedinte Adjunct,
SIVECO Romania



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
programator
Informatiile din acest articol nu sunt adevarate, avand in vedere ca mai este cel putin o companie romaneasca care are contracte mai mari cu Comisia Europeana :-) In plus, nu este specificat care este procentajul din totalul sumei pe care Siveco il are asignat
22 Februarie 2013, 03:58:40
redactie
Articolul se refera la un singur proiect al Comisiei Europene, cu siguranta institutia are mai multi furnizori de servicii din RO. In general, la proiecte derulate prin consortii valoarea nu se practica o defalcare a sumei totale pe fiecare participant in parte. Oricum, informatiile sunt furnizate de companii.
25 Februarie 2013, 12:02:53