Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

StarStorage lansează un DataCenter de ultimă generaţie

28 Octombrie 2009



„Securitatea datelor clienţilor este cel mai important aspect pe care îl avem în vedere“


Piaţa românească, pe fondul reducerii bugetelor IT şi a necesităţii de a transforma investiţiile de capital în cheltuieli operaţionale, se orientează tot mai mult către servicii. De ce să cumperi când poţi să închiriezi? Compania Star Storage oferă, prin lansarea unui DataCenter de ultimă generaţie, aplicabilitate acestei întrebări atât la nivel de aplicaţii, cât şi la nivel de infrastructură. Am dezbătut alături de Viorel Delinschi, Business Development Manager Star Storage, oportunităţile care au generat investiţia de peste 4 milioane Euro pentru dezvoltarea acestei linii de business, particularităţile DataCenter-ului, dar mai ales beneficiile pe care le au clienţii ce apelează la aceste servicii.


Market Watch: Care au fost elementele de baza ale „business case-ului” de dezvoltare a Data Centerului Star Storage?

Viorel Delinschi: Piaţa din România este foarte dinamică şi într-o continuă dezvoltare, iar capitalul disponibil este investit cu precădere în activităţi direct productive. Astfel, companiile din România pot beneficia de avantajele oferite de serviciile externalizate oferite de Star Storage, fără a se expune unor riscuri inutile prin mărirea cheltuielilor într-o perioadă critică. Potenţialul de creştere este foarte mare, ţinând cont că suntem în perioada când viteza cu care evoluează tehnologia este mare. Poziţionarea Star Storage în piaţa IT din România se doreşte a fi diferită, propunem un model nou de business prin oferirea de infrastructură multiplatformă şi servicii, nu produse. În centrul nostru de date nu se închiriază spaţiu, ci doar se accesează servicii. Mai mult, oferim o protecţie ridicată a datelor atât din punct de vedere al infrastructurii redundante, cât şi al securităţii fizice şi logice. Avem un portofoliu de servicii diversificat şi ne-am orientat către acele servicii specifice unor zone organizaţionale importante pentru orice companie în perioada actuală.


Ce standarde respectă acest Data Center?

Centrul de Date a fost proiectat şi construit conform celor mai exigente standarde internaţionale în vigoare specifice centrelor de Date de nivel 3 TIA 942 şi Uptime Institute.


Pe baza parteneriatelor cu furnizori de top la nivel mondial, Centrul de Date Star Storage este dotat cu tehnologii de ultimă generaţie. Combinând cu experienţa acumulată în cei 10 ani de activitate în domeniul stocării, arhivării şi managementului de date, putem furniza soluţii complete, perfect adaptate nevoilor specifice ale fiecărei organizaţii.


Securitatea datelor clienţilor este cel mai important aspect pe care îl avem în permanenţă în vedere. Spre exemplu, sistemele de securitate şi control al accesului sunt organizate în jurul unui singur punct de intrare, cu acces pe bază de sisteme biometrice şi de proximitate, monitorizare video şi sisteme avansate de detecţie a intruziunilor.


Ce tipuri de aplicaţii vor fi livrate în regim SaaS prin Data Center-ul Star Storage?

Platformele de servicii care sunt oferite în Centrul de Date permit companiilor să-şi reducă costurile totale de deţinere a tehnologiilor şi aplicaţiilor, să-şi conserve capitalul propriu, să transforme CAPEX-ul în OPEX şi să se concentreze pe businessul pe care îl dezvoltă.


Modelele de servicii pe care le oferim sub brandul StarVault se împart pe mai multe categorii:


1. ASP – Aplication Service Provider (furnizor de servicii de acces la diverse aplicaţii): ECM – managementul informaţiei la nivel de companie, BPM – managementul proceselor / fluxurilor de business;


2. SaaS – (Software as a Service) – furnizor de servicii la cerere disponibile imediat (online) Hosted - CRM, Hosted Exchange - Servicii de email, Hosted SharePoint - servicii de colaborare (portal şi spaţiu comun de lucru);



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite