Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

StarStorage lansează un DataCenter de ultimă generaţie

28 Octombrie 2009




3. SSP – furnizor de servicii de stocare – spaţiu de stocare nelimitat, servicii de comunicaţii la nivel naţional, cât şi internaţional prin cei mai mari furnizori; servicii de backup şi recuperare de date; servicii de replicare a datelor (copii fidele);


4. MSSP – furnizor de servicii pentru securitatea IT – protejarea datelor împotriva atacurilor cu viruşi, detectarea accesului neautorizat în reţea;


5. IaaS – Infrastructure as a Service - furnizor de infrastructură dedicată sau virtuală;


6. MSP – furnizor de servicii administrate: instalare şi configurare HW şi SW; virtualizare, securitatea comunicaţiilor s.a.


Având în vedere cererea pentru astfel de servicii pe piaţa locală, consideraţi că investiţia va avea o recuperare/ rentabilizare rapidă?

Lansarea unui Centru de Date implică o investiţie serioasă ce înseamnă achiziţia spaţiului pentru construcţie (clădire), lucrări de proiectare, management de proiect, lucrări de amenajare, dotări specifice (generatoare diesel, UPS-uri, sistem de climatizare profesională, sisteme de securitate fizică, cât şi logică, sisteme de comunicaţii şi sisteme de prevenire şi stingere incendiu ş.a.). La toate acestea, se mai adaugă şi costuri aferente certificărilor, autorizărilor, acreditărilor, costuri cu recrutarea şi instruirea personalului. Sub nicio formă un client, chiar şi companie mare, nu îşi permite sau nu găseşte justificare pentru o asemenea investiţie dacă nu şi-a planificat atent recuperarea investiţiei. Planul nostru de afaceri are în vedere recuperarea investiţiei în 24 luni. Pentru aceasta, poziţionarea Star Storage în piaţa IT din România se doreşte a fi diferită, propunem un model de business prin oferirea de infrastructură şi servicii. Vom oferi astfel un mix unic de soluţii şi servicii profesionale pentru managementul informaţiei, acoperind întregul ciclu de viaţă al acesteia.


Care sunt beneficiile pe care le are un client care apelează la serviciile Star Storage? Puneţi accentul mai mult pe reducere de costuri (capex vs opex) sau pe disponibilitate/siguranţă?

Suntem într-o perioadă de criză în care fiecare companie încearcă să-şi reducă costurile. În lipsa unor bugete IT consistente, serviciile externalizate de protecţie şi gestiune a datelor oferite de Star Storage sunt o alternativă foarte bună pentru majoritatea clienţilor. Externalizarea acestor servicii către o companie specializată poate duce la obţinerea unei creşteri de performanţă, mai mari în medie cu 50% comparativ cu dezvoltarea internă.
Motivele nu sunt puţine pentru externalizarea serviciilor IT:


· Lipsa investiţiilor în infrastructură;
· Reducerea cheltuielilor cu utilităţile, atât pentru alimentarea sistemelor, cât şi pentru răcirea acestora;
· Fără investiţii în licenţe software;
· Fără costuri suplimentare cu pregătirea personalului;
· Costuri lunare uşor de prevăzut şi bugetat;
· Creşterea productivităţii în cadrul companiei;
· Securitate ridicată a datelor;
· Administrarea infrastructurii şi aplicaţiilor;
· Suport 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână din partea unei echipe de specialişti certificaţi;
· Timp scurt de implementare.


În momentul de faţă, Star Storage are un portofoliu complex de servicii externalizate de protecţie şi gestiune a datelor şi aplicaţiilor, care acoperă cele mai diverse cerinţe.


Ce tipuri de companii vizaţi cu aceste servicii?

Star Storage oferă servicii externalizate de protecţie şi gestiune a datelor care acoperă cerinţele celor mai mari companii din România, atât din domeniul public, cât şi privat, din cele mai diverse domenii de activitate (de exemplu: Financiar-Bancar, Utilităţi, Industrii, Telecomunicaţii ş.a.)


În acest moment, mai mult de 10 clienţi de nivel enterprise beneficiază de servicii externalizate furnizate în noul Centru de Date care a fost lansat la data de 10 septembrie 2009. Mai mult, serviciile externalizate oferite în Centrul de Date Star Storage pot fi utilizate atât de către clienţi naţionali, cât şi regionali sau chiar internaţionali.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite