Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Specialişti IT de... criză

28 Octombrie 2009




3. Cisco

Cisco Certified Security Professional (CCSP)
Certificarea CCSP (Cisco Certified Security Professional) confirmă cunoştinţe şi abilităţi avansate în securizarea reţelelor pe tehnologie Cisco. Un specialist CCSP are cunoştintele şi experienţa necesară pentru a securiza şi manageriza infrastructurile de reţea în vederea realizării continuităţii business-ului şi a reducerii costurilor.


Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE)
Certificarea CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert) în domeniul securităţii informaţiei indică un nivel ridicat de cunoştinţe şi experienţă despre IP şi IP routing, cât şi despre protocoale şi componente de securitate specifice.


B. Certificări ale organizaţiilor independente din domeniul IT

1. (ISC)2® - International Information Systems Security Certifications Consortium, Inc.

Certified Information Systems Security Profesionals (CISSP)
Cetificarea CISSP (Certified Information Systems Security Profesionals) a fost concepută pentru a recunoaşte autoritatea unui standard internaţional al securităţii informaţiei, cât şi a înţelegerii a ceea ce se numeşte “Common Body of Knowledge” (CBK).


Systems Security Certified Practitioner (SSCP)
Certificarea SSCP a fost concepută pentru a recunoaşte un standard internaţional al specialiştilor din securitatea informaţiei, cât şi a înţelegerii a ceea ce se numeşte “Common Body of Knowledge” (CBK). Această certificare este orientată în special către practică, cât şi către desemnarea responsabilităţilor în cadrul organizaţiei.


2. CompTIA (Computing Technology Industry Association)

Certificarea CompTIA Security+
Certificarea CompTIA Security+ atestă cunoştinţele de securitate a informaţiei ale unui specialist cu o experienţă de minimum doi ani într-o infrastructură de reţea, cu accent pe securitate.


3. ISACA – Information Systems Audit and Control Association

CISA (Certified Information Systems Auditor®)
Programul CISA (Certified Information Systems Auditor®) este dedicat profesioniştilor din sistemul informaţional, cărora le oferă posibilitatea de a dobândi cunoştinţele necesare pentru a oferi garanţia indentificării şi controlului riscurilor.


Certified Information Security Manager™ (CISM™)
Certified Information Security Manager™ (CISM™) este o nouă certificare şi se adresează profesioniştilor experimentaţi din domeniul securităţii informaţiei. Certificarea CISM este orientată către companii şi este dedicată managementului riscului informaţiei şi elementelor de proiectare şi securizare la nivel conceptual.


4. The International Council of Electronic Commerce Consultants (EC-Council®)

Certified Ethical Hacker (CEH)
Programul Certified Ethical Hacker (CEH) certifică profesioniştii în disciplina specifică a securităţii reţelelor - Ethical Hacking, dintr-o perspectivă neutră a unui furnizor.


EC-Council Certified Security Analyst (ECSA)
Certificarea EC-Council Certified Security Analyst (ECSA) este o certificare complementară certificării CEH prin explorarea fazei analitice a fenomenului “ethical hacking”.


Top 10 al beneficiilor unei certificări de securitate:

10. Este pentru oricine. Programatorii, inginerii de reţea, administratorii de site-uri, chiar şi analiştii vor beneficia de pe urma certificării adecvate.
9. Este o modalitate concretă de a învinge hackerii (sau de a deveni unul!).
8. Vă veţi obişnui să utilizaţi zilnic cuvinte ca: anarhie, anonimat, cracking, criptografie şi hacking.
7. Este un mare avantaj al certificărilor dumneavoastră actuale.
6. Puteţi ajunge un “guru” al securităţii în cazul în care alegeţi o cale şi acţionaţi acum, când chestiunile de securitate sunt arzătoare.
5. Certificările sunt relativ ieftine şi oferă beneficii mai mari decât ar putea spune un “MCSE”.
4. Noi certificări de securitate se dezvoltă cu rapiditate, venind în întâmpinarea necesităţilor specifice ale companiei dumneavoastră.
3. Există cerere.
2. Obţinerea unei certificări de securitate reprezintă, totodată, o modalitate excelentă de a pătrunde în industria IT.
1. Banii. Salariile sunt bune şi par să nu fie afectate de crizele economice din industria IT.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite