Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

HP īşi prezintă strategia pentru sectorul public

29 Octombrie 2009



Compania HP şi-a prezentat la Bruxelles, la începutul lunii octombrie, strategia pentru sectorul public, în cadrul unui eveniment numit eGovernment EU Open Day. Jean-Francois Junger, Comisia Europeană - DG INFSO, şeful ICT pentru Serviciile Guvernamentale şi Publice, Vasilis Koulolias, director executiv al Gov2u, Olivier Suinat, vice preşedinte HP CEE, şi Sasha Bezuhanova, Public Sector Director HP CEE, au vorbit despre viitorul e-Government în Europa centrală şi de Est, mai ales în contextul crizei economice.


Olivier Suinat, vice preşedinte Sales, Technology Solution Group, CEE Hewlett-Packard a anunţat noul model integrat propus de HP, care a fost proiectat pentru a ajuta ţările din Europa Centrală şi de Est să-şi îmbunătăţească procesele din sectorul public. Această chestiune este cu atât mai presantă, cu cât toate guvernele din regiune se confruntă cu creşteri ale deficitului. Pe de altă parte, e nevoie ca cetăţenii UE să beneficieze de servicii publice îmbunătăţite şi eficiente.


Potrivit noii strategii, HP va dezvolta un model de e-Government, care va asigura know-how-ul necesar şi va oferi soluţii IT care se vor adresa provocărilor venite din sectorul public.


Abordarea HP se referă la un portofoliu testat şi integrat de hardware, software şi servicii, punând accentul pe soluţii de portal, tehnologii integrate, servicii web, metodologii de implementare testate şi cele mai bune practici HP. Va include (portaluri, telefonie, interfeţe wireless) servicii web şi software intermediar (EAI, interoperabilitate, SOA).


Folosind termenul de Government 2.0, Suinat a proiectat imaginea unui viitor în care cetăţenii nu numai că vor avea acces la servicii publice oriunde s-ar afla, ci vor avea şi posibilitatea de a defini atât serviciile de care au nevoie, cât şi modalitatea prin care aceste servicii vor ajunge la ei.


Sasha Bezuhanova, Director Public Sector HP CEE, spune că HP a fost un partener important al guvernelor din zonă în ultimii zece ani.


„HP a investit destul de timpuriu în majoritatea ţărilor şi am implementat unele din sistemele cheie în instituţiile guvernamentale, fie că e vorba de soluţii financiare, e-health, fie că e vorba de e-justice. Ştim de ce are nevoie spaţiul public. De aceea, credem că suntem partenerul potrivit. Vrem să contribuim la dezvoltarea acestor ţări şi să construim aceste infrastructuri integrate care ne permit acces uşor şi servicii guvernamentale personalizate”, mai spune Sasha Bezuhanova.


Modelul e-Government al HP se bazează pe următoarele principii: abordare holistică a activităţii de e-Government, adaptat nevoilor, bazat pe standarde, agil şi flexibil – implementare mult mai rapidă a soluţiilor, reduceri de costuri. „E foarte important să poziţionăm campionii, să prezentăm studii de caz, este important ca guvernele să dea un exemplu, să folosească mai puţină hârtie sau chiar să transmită prin internet unele informaţii, pentru a-i determina pe oameni să foloseacă tot mai mult mediul online. Guvernele trebuie să schimbe mentalitatea oamenilor şi să-i convingă să folosească aceste platforme”, crede Sasha Bezuhanova.


Reprezentanta HP a subliniat că rolul unei companii mari ca HP face diferenţa. „Adesea, companiile locale au aptitudini tehnologice foarte bune, au soluţii inovative, dar, din cauză că operează la scară redusă nu au experienţă cu problemele, nu ştiu ce înseamnă Project Management făcut în mod profesionist. Aici, HP poate veni cu experienţa sa şi poate aduce valoare adăugată. Avem tehnologie, metodologie şi echipe care pot aduce la viaţă soluţii localizate”, mai spune Sasha Bezuhanova.


Costurile sunt foarte importante, mai ales acum, când bugetele guvernelor se reorientează către diminuarea efectelor crizei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite