Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

SAS Locator găseşte maşinile în carul cu fân

29 Octombrie 2009



Companiile care vor să-şi localizeze şi monitorizeze parcul de maşini au la dispoziţie, din această toamnă, o nouă soluţie, dezvoltată în parteneriat de S.A.S Grup şi Orange. Produsul se numeşte SAS Locator şi este util celor care vor să ştie unde au fost şi unde se află în momentul respectiv maşinile lor, celor care vor să le protejeze împotriva furturilor şi celor care vor să poată monitoriza viteza pe care o ating autoturismele.

SAS Locator a fost lansat în magazine la mijlocul lunii octombrie şi permite monitorizarea locaţiilor autoturismului în timp real, oferă informaţii privind istoricul poziţiilor acestuia şi transmite utilizatorului alerte prin SMS sau e-mail în privinţa incidentelor esenţiale, precum intrarea în-tr-un perimetru prestabilit sau ieşirea din acesta, furt, accident, depăşirea unei anumite viteze etc. De asemenea, SAS Locator permite utilizatorilor să blocheze de la distanţă motorul autovehicului şi poate fi integrat cu alarma maşinii.


„SAS Locator răspunde unor cerinţe specifice primite atât din partea persoanelor fizice, cât şi a anumitor tipuri de companii. În ceea ce priveşte prima categorie, soluţia este extrem de utilă în cazul supravegherii tinerilor care au obţinut recent carnetul de conducere şi trebuie monitorizaţi de către părinţi în privinţa vitezei şi a direcţiei în care se deplasează, fapt care va creşte gradul de siguranţă la volan. De asemenea, SAS Locator poate fi folosit pentru a monitoriza persoanele în vârstă care pleacă la drum etc.”, spune Adrian Dinu, director general S.A.S Grup.


Adrian Dinu adaugă că produsul a fost deja solicitat direct la sediul companiei de o serie de firme de leasing, de „rent-a-car”, de pază şi protecţie, dar şi de foarte multe persoane fizice. Noul produs poate fi utilizat de firmele din domeniul rent-a-car pentru a localiza autoturismele în caz de întârziere la returnare sau pentru a proteja maşinile în caz de furt, de companiile de leasing, de firmele de taximetrie, precum şi de orice alte firme cu nevoi minimale de supraveghere a parcului auto.


„În septembrie s-au vândut 159 de soluţii SAS Locator, iar vânzările au crescut în octombrie, numai în prima jumătate a lunii înregistrându-se încă 141 de echipamente vândute. Cumpărătorii sunt atraşi atât de oferta noastră de «software gratuit», cât şi de costurile de transfer de date foarte rezonabile practicate de Orange”, menţionează Dinu.


Cum funcţionează soluţia?

Dacă o firmă care deţine un parc auto doreşte doar o supraveghere minimală a parcului auto (fără generare de „Foi de Parcurs”, „Rapoarte de combustibil”, „Kilometri în interes personal al şoferilor”), atunci poate solicita soluţia SAS Locator.


SAS Locator este integrabil cu bordul auto şi este proiectat să corespundă normelor U.E. „automotive”, adică rezistă în bordul vehiculului în condiţii de temperaturi extreme, praf, umiditate, şocuri mecanice etc., având o durată de viaţă de aproximativ 4 ani.


Soluţia este compusă dintr-un echipament de tip GPS (montat pe autoturism), în care se inserează o cartelă SIM de trafic de date. Cu ajutorul aplicaţiei software dezvoltată de S.A.S Grup, echipamentul transmite informaţii privind vehiculul respectiv. Informaţiile pot fi văzute descărcând aplicaţia SAS Locator pe calculatorul personal sau se poate utiliza interfaţa web (are doar funcţia de localizare în timp real).


Cât costă SAS Locator?

Preţul de vânzare recomandat de S.A.S Grup pentru echipament este de 199 de euro (TVA inclus). Software-ul SAS Locator este gratuit şi nu presupune nici un alt cost de tip abonament. Echipamentul se poate instala în reţeaua de montatori autorizaţi, pentru un preţ cuprins între 20-30 de euro.


Soluţia de supraveghere prin GPS funcţionează doar cu cartela „M2M Locator” de la Orange. „M2M Locator” are o adresă IP statică, ce permite identificarea echipamentului, iar de la 1 octombrie poate fi achiziţionată din magazinele Orange şi din magazinele partenerilor Orange. Abonamentul lunar pentru cartela SIM Locator de la Orange costă 2,5 euro, cu TVA inclus. Clienţii vor mai plăti costurile generate de traficul de date. Costurile suplimentare lunare generate de utilizarea serviciului pentru monitorizarea traseului şi a poziţiei maşinii ajung, potrivit estimărilor, la 0,1 euro. Dacă clienţii doresc să primească alerte referitoare la intrarea ori ieşirea din perimetru, depăşirea vitezei sau în cazul producerii diverselor incidente, fiecare notificare prin SMS este tarifată cu 0,04 euro.


Orange Business Services este lider în soluţii de conectare M2M, cu peste un milion de SIM-uri M2M în Europa, reţele de telefonie mobilă în 29 de ţări şi o reţea fixă extinsă în 220 de ţări şi teritorii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
musat florin
După cativa ani va fi teapă
20 Martie 2015, 04:49:17