Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Supravegherea IP, oportunitate majora in 2010?

15 Noiembrie 2009




Piaţa soluţiilor de supraveghere IP se extinde în ritm foarte rapid, motiv pentru care nu a fost niciodată un moment mai potrivit pentru a începe să vindem soluţiil de supraveghere IP. Compania de research iSuppli Corp, estimează că veniturile globale din supraveghere video vor creşte până la mai mult de 9 miliarde USD în 2011; IMS Research apreciază o creştere de cca 20% pe an şi este de părere că până în 2013, camerele IP vor ajunge să înregistreze un procent de 42% din piaţa mondială de camere de supraveghere. Andrei Partenie, Corporate Solutions Manager în cadrul D-Link România, este de părere că 2010 va fi anul în care se va dezvolta piaţa de supraveghere IP pentru reselleri

Multiple oportunităţi de piaţă au apărut ca urmare a numărului de factori ce determină implementarea de reţele bazate pe soluţii de supraveghere IP ca alternativă reală la sistemele analogice CCTV tradiţionale. Costurile camerelor digitale IP, rezoluţia imaginilor şi conectivitatea reţelei sunt acum într-o etapă de dezvoltare în care vechile sisteme analogice pot fi înlocuite. Cum şi costurile pentru Network Attached Storage au fost reduse semnificativ, iată că au fost depăşite două dintre cele mai mari obstacole din punct de vedere tehnic pentru implementarea pe scară largă.


Infrastructura tehnologiei a fost, de asemenea, un factor restrictiv. Pentru ca o soluţie bazată pe supraveghere IP să fie completă, vă trebuie ceva mai mult decât câteva camere de reţea. Este necesară o disponibilitate de bandă din plin peste reţelele cablate şi cele wireless (inclusiv 3G), iar tehnologia în N devine obligatorie. În plus, aveţi nevoie de un software specializat care să transforme toată această tehnologie într-o soluţie reală, care să ofere utilizatorilor posibilitatea de a administra camerele şi să vizualizeze, înregistreze, să arhiveze sau să caute atunci când doresc ei.


Evoluţie naturală


Până acum, resellerii puneau ei înşişi toate aceste elemente laolaltă. Nimeni nu inventase un set de soluţii care să înglobeze tot şi să le ofere într-o formă în care resellerii să o poată prezenta cu încredere pieţei. D-Link doreşte să schimbe acest lucru! "În 2009, am lansat pe piaţă o nouă serie de camere IP care utilizează cele mai recente tehnologii şi are o calitate excelentă a culorii în condiţii de luminozitate redusă, detectare de mişcare, microfon integrat şi multe alte caracteristici avansate. Vom extinde această gamă în 2010, când vom putea oferi o gamă de dispozitive NAS şi SAN, special concepute pentru a fi utilizate în supravegherea IP. Am lansat deja switch-uri şi echipamente pentru infrastructura de reţea care vor asigura o platformă pe care vor putea fi integrate toate aceste tehnologii", afirma Andrei Partenie.


"Petru D-Link, înglobarea tuturor acestor elemente reprezintă un proces natural de evoluţie. În următoarele câteva luni, vom furniza resellerilor un set viabil de soluţii de supraveghere IP pe care să îl poată oferi sectoarelor public şi de afaceri. Cu siguranţă vom fi prima companie care face acest lucru, dar şi primul vendor - partener ce oferă această oportunitate pentru reselleri."


Momentul ales este foarte important. D-Link era deja prezent pe piaţă de ceva vreme, cu camere IP, care funcţionau foarte bine. Dar piaţa de supraveghere IP nu a luat încă avânt; acum, însă, există semne reale că piaţa este pe cale de a creşte rapid.Indicatorul cel mai important este starea de spirit a clienţilor. Exită un apetit evident în rândul end-user-ilor pentru piaţa de soluţii de supraveghere uşor de implementat, eficiente şi cu preţuri accesibile. Actualmente, acest lucru este deosebit de important pentru depozitare, distribuţie şi transport, în sectorul comercial şi în domeniul educaţiei.


Subiecte de interes


De mare interes în supravegherea IP este, în primul rând, faptul că vechile sisteme analogice nu mai sunt de interes. În domenii precum depozitarea şi transportul, este esenţial ca supravegherea IP să respecte anumite reguli de conformitate şi asigurare. În educaţie, de asemenea, se manifestă o grijă tot mai crescută privind siguranţa elevilor; multe şcoli şi licee şi-au reînnoit pe parcurs infrastructura, neavând o reţea încă de la început, iar acum adaugă la reţea noi servicii şi aplicaţii, obţinând nivele ridicate de rentabilitate a capitalului investit.
"Nu este o surpriză pentru nimeni că resellerii (şi mulţi dintre cei la care ne referim pot fi chiar integratori “tradiţionali” de reţele) doresc să satisfacă curiozitatea clienţilor. Reţelistica este o piaţă competitivă, în care este tot mai greu să obţii profituri; supravegherea IP aduce noi oportunităţi prin furnizarea unei game diferite de echipamente – camere, dispozitive de stocare, software de management şi alte cerinţe privind consultanţa şi managementul". considera Andrei Partenie.


Fără îndoială, penetrarea pieţei de supraveghere IP nu va fi uşoară. Însă competenţele în reţelistică şi cunoştinţe de stocare vor fi de mare folos. Colaborarea cu un vendor precum D-Link, care îşi îndreaptă atenţia spre piaţă şi are parteneri de distribuţie cu experienţă în acest sector, se va dovedi esenţială.


D-Link consideră supravegherea IP ca fiind o oportunitate majoră pentru anul următor. "Vom furniza o gamă variată de soluţii concepute să asiste resellerii să pătrundă cu success pe piaţă şi îi vom ajuta să îşi dezvolte aptitudinile. Suntem de părere că 2010 va fi anul în care supravegherea IP va lua un real avânt în România, şi D-Link va fi primul (posibil chiar singurul) vendor care va oferi soluţii complete end-to-end", concluzioneaza Andrei Partenie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite