Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

ASSI se reorganizeaza prin diviziune

18 Noiembrie 2009



Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a dat un comunicat referitor la modul in care se reorganizeaza Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale, modul in care sunt preluate atributiile acesteia si obiectivele strategice stabilite de ministrul Gabriel Sandu. Astfel, toate atributiile si sistemele operate de ASSI vor fi preluate de catre doua centre nationale, care vor trebui sa dezvolte accelerat solutiile strategice de guvernare electronica (Sistemul Electronic de Achizitii Publice, Sistemul Electronic National, Punctul de Contact Unic electronic, Sistemul informatic pentru atribuirea electronica a autorizatiilor de transport, Ghiseul Virtual de Plati etc). Cele doua centre sunt: Centrul National de Management pentru Societatea Informationala si Centrul National „Romania Digitala”.
Alocarea sistemelor pe cele doua centre nationale s-a facut in baza analizarii competentelor si resurselor necesare, urmarindu-se reducerea cheltuielilor in contextul crizei economice actuale si cu respectarea acordurilor cadrul cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International. Schimbarile organizationale si structurale vor avea loc minimizand costurile sociale si impactul asupra intregului personal al ASSI. Cele doua centre nationale vor asigura functionarea sistemelor gestionate si vor propune o strategie de dezvoltare pe termen lung pentru fiecare solutie in parte, urmarindu-se cresterea gradului de utilizare a alternativei electronice (o varianta care garanteaza nivelul maxim de transparenta si eficienta in actul de guvernare), alinierea la standardele europene in domeniu si interconectarea cu celelalte solutii similare functionale la nivelul UE.
Imediat dupa infiintare, Centrul National de Management pentru Societatea Informationala va gestiona si opera Sistemul Electronic National, Sistemul Electronic de Achizitii Publice, Sistemul informatic pentru atribuirea electronica a autorizatiilor de transport si Ghiseul Virtual de Plati. Centrul National „Romania Digitala” va asigura implementarea Punctului de Contact Unic electronic, proiect strategic in contextul Directivei privind Serviciile.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite