Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

OPTOKON ROMANIA: Noi tendinte de dezvoltare

09 Februarie 2005



Pana acum, Optokon a fost perceput in piata ca un producator de componente pasive pentru retele de fibra optica si ca distribuitor de componente active aditionale care completeaza solutiile de conectivitate de fibra optica. Cu ocazia expozitiei CeBIT, Optokon a anuntat largirea gamei de produse proprii si atacarea pietei de echipamente active prin lansarea noilor produse opto-electronice si a aparatelor de testare a retelelor de fibra optica, intentionand astfel sa vina in intampinarea unor clienti de tip integratori de sistem si instalatori de retele.
Astfel, familia de media convertoare 10/100-Base T de tip standalone lansata anul trecut, este completata de noua serie de media convertoare Ethernet inteligente cu SNMP. Ele sunt proiectate pentru montare in rack si standalone, software-ul SNMP permitand administratorilor de sistem sa configureze si monitorizeze sistemele rack care sunt instalate in diferite locatii.


O gama cu totul noua o reprezinta familia de GBIC-uri (gigabit interface converters). Acestea opereaza in 850 nm si 1310 nm, fiind conforme cu standardele internationale IEEE802.3Z/D2, IEEE802.3Z/D2. ITU G.957 si GBIC-MSA. Ele au fost proiectate pentru a fi folosite in aplicatii de tip ATM, retele SONET/SDH, GIGABIT Ethernet/Fiber Channel si sunt compatibile echipamente similare de tip switch, hub, bridge, router.


Kiturile de testat retele de fibra optica sunt compuse din surse optice si power meter. Sursa optica este de marime mica si are un pret scazut, iar bateriile reincarcabile ii asigura o viata lunga (aproximativ 5 ani). Lungimile de unda in care opereaza sunt de 850nm, 1300nm, 1310nm, 1500nm. Powermetrul PM201 este mic (comparabil cu marimea unei brichete) si poate fi manevrat usor, iar bateria reincarcabila si ii asigura o viata de minimum 5 ani. Si modelul PM401 este mic (de marimea unei carti de credit), insa acesta este proiectat sa masoare puterea optica absoluta si relativa in retele de fibra optica. Memoria acestuia poate sa stocheze pana la 256 de masuratori, iar valorile acestora pot fi usor exportate in aplicatii Word sau Excel.
In tara noastra, aceste produse sunt disponibile si se pot comanda in configuratia necesara aplicatiei clientului. O activitate interna o reprezinta dezvoltarea website-ului reprezentantei Optokon Romania. Website-ul va fi reorganizat datorita noilor tendinte tehnologice si de dezvoltare a grupului Optokon, vizitatorii avand un acces mult mai rapid la grupurile de solutii si nu numai la produsele comercializate ca pana in acest moment.


O alta componenta a website-ului va fi vizualizarea stocului existent, articolelor de presa si a tutorialelor pentru fibra optica, acest lucru fiind accesibil insa numai utilizatorilor inregistrati.


Optokon doreste sa se impuna -astfel si in continuare pe piata din Romania ca un furnizor de solutii totale de retele de fibra optica adaugand valoare produselor sale si prin serviciile oferite precum consultanta, instalare si nu in ultimul rand suport tehnic local disponibil 24/7.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite