Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Consolidarea, un obiectiv şi pentru integratorii locali

28 Noiembrie 2009




Integratorii români au în plan achiziţii viitoare

Pe plan internaţional începe să se vorbească deja de consolidare pe piaţa integratorilor de sisteme, odată cu unele achiziţii anunţate.


„În momentul de faţă, potenţialul pieţei serviciilor de integrare este încurajator, există un volum latent de proiecte care să asigure o încărcare foarte bună pentru companiile care activează în acest domeniu. Punerea în practică a acestui potenţial este blocată de situaţia de criză în care, din păcate, ne vom afla cel puţin încă un an de zile”, spune Florin Făgărăşan.


S&T a crescut în cei 15 ani atât organic, cât şi prin achiziţii. Decizia de achiziţie este luată la nivelul managementului grupului. Una dintre cele mai importante condiţii ca achiziţia să se transforme într-o afacere de succes este ca organizaţia preluată să completeze portofoliul de servicii al grupului şi să îi sporească avantajul competitiv. Un bun exemplu îl constituie achiziţia, la începutul anului 2007, a grupului elveţian IMG, ceea ce a permis creşterea numărului de consultanţi pentru soluţii de business la peste 1.000 din cei aproape 2.800 de membri ai echipei S&T.


Făgărăşan subliniază că, prin această achiziţie, S&T a devenit cel mai important partener de implementare a soluţiilor SAP în regiunea Europei Centrale şi de Est.


Compania Novensys a fost şi este în continuare interesată de o extindere regională. Cezar Golumbeanu menţionează că au fost implicaţi în câteva negocieri, care nu au fost finalizate.


Dacă anul trecut cifra de afaceri realizată de Novensys a fost de 17 milioane de euro, anul acesta, la nivelul lunii octombrie, valoarea cifrei de afaceri este de peste 18 milioane de euro, compania estimând că valoarea totală pe 2009 va fi undeva în jur de 20 de milioane de euro. Compania are 150 de angajaţi, iar cei care lucrează în proiecte de integrare sunt aproximativ 78 (divizia Orange şi divizia Purple).


Bull a achiziţionat în ultimii ani mai multe companii din domeniul IT, spre exemplu Evidian, lider mondial în domeniul soluţiilor de securitate, o companie de dezvoltare software şi integrare de aplicaţii, AMG.Net în Polonia, Siconet în Spania, compania germană Computer & Science. Alte tranzacţii sunt în curs de finalizare.


„Avem în vedere posibilitatea unei/ unor achiziţii şi în România, dar decizia depinde de evoluţia viitoare a pieţei locale. Aplicarea planurilor făcute în 2008 a fost amânată din cauza situaţiei dificile create în 2009”, spune Andrei Petrescu.


Compania are 60 de angajaţi, din care două treimi sunt implicaţi în proiecte de integrare.


Armand Spiru crede că, în România, integratorii independenţi vor mai rezista cel puţin cinci ani. Ager Business Tech nu are planuri de extindere pe piaţa externă.


În cadrul companiei activează o echipă de 60 de oameni: specialişti IT, vânzări, logistică şi marketing. În cazul proiectelor sunt folosite echipe matriciale, în funcţie de tipul proiectului în care pot fi implicaţi peste 20 de oameni. Compania a obţinut în 2008 o cifră de afaceri de 25.542 mii RON, iar pentru acest an estimează o cifră de afaceri de 55.000 mii RON.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite