Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Primul site dedicat vanzarilor de asigurari

03 Decembrie 2009



Astra Asigurari a lansat website-ul www.astraonline.ro, dedicat vanzarii online a politelor de asigurare. Clientii din Romania, persoane fizice sau juridice, pot incheia online polite de asigurare emise de Astra Asigurari. Din portofoliul companiei care numara peste 60 de tipuri de asigurari generale, viata si sanatate, cu derivatele acestora, cinci produse pot fi achizitionate prin internet: RCA, CASCO, asigurarea locuintei (CasAsigura Plus, produsul de baza, si Imobilia, produsul pentru protectia completa a caminului, care include acoperirea riscului de accidente a membrilor familiei si raspunderea civila legala a acestora) si asigurarea medicala pentru calatorii in strainatate.
,,Unul dintre beneficiile principale il reprezinta faptul ca politele de asigurare incheiate prin intermediul www.astraonline.ro pot fi platite fie online (cu cardul), fie offline (prin oricare dintre modalitatile de plata curente: numerar la ghiseul bancilor partenere, transfer bancar, internet banking etc.), in ambele cazuri fara comision suplimentar. In plus, pentru asigurarile emise si platite cu cardul online, un exemplar al politelor se poate printa imediat dupa procesul de plata. De asemenea, procesul de reinnoire a politelor este foarte simplu, datele fiind preluate din vechea polita de asigurare”, a declarat Dacian Vinereanu, Vicepresedinte in Directoratul Astra Asigurari si initiatorul proiectului.
Compania speră să vândă în acest an peste 50.000 de poliţe online (40% RCA, 40% property, 15% CASCO şi 5% altele).
Dacian Vinereanu a mai spus că speră ca acest program să aducă un volum al primelor subscrise de 5 milioane de euro în 2010.
„Sperăm ca anul viitor, 2-3% din vânzările Astra să vină din online”, a adăugat Vinereanu.
Cu ocazia lansarii noului portal, Astra Asigurari a pregatit clientilor sai o serie de oferte speciale, valabile in luna decembrie, pentru toate tipurile de asigurari existente pe website. Astfel, polita RCA va fi cu 5% mai ieftina, atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice, iar produsul CasAsiguraPlus poate fi achizitionat la preturi incepand cu 10 euro/an. Clientii care vor incheia polita EuroCASCO la ASTRA Asigurari vor beneficia in luna decembrie de reduceri importante in functie de marca autoturismului asigurat si de profilul conducatorului auto.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
tavi
ASTRA ASIGURARI – societate de inselatorie-reinselatorie Cazul ASTRA ASIGURARI este unul cat se poate de elocvent. De la centru s-a dat unda verde la o campanie agresiva de promovare, care are ca scop atragerea unui numar cat mai mare de clienti si cat mai naivi. Mai mult, pentru a convinge si pe cei mai reticenti, se supraliciteaza cu promisiunea unei proceduri cat se poate de lejere de constatare a pagubelor. Se creaza o atmosfera de inducere in eroare foarte bine ticluita, acoperita de un document cat se poate de avantajos, sub forma politei de asigurare. Contractul in sine, este prezentat ca o anexa, ceva fara prea mare importanta, dar care in realitate vine sa submineze pas cu pas fiecare favoare fluturata in polita de asigurare. ASTRA asigura cam orice risc poate aparea, dar daca intr-o casa de vacanta sa zicem, se sparge un racord de apa, iar proprietarul revine abia in weekendul viitor si gaseste totul umflat, prabusit, mucegait, atunci intervine partea nespusa a inselatoriei. ASTRA te incurajeaza sa dai bani mai multi pentru a asigura o locuinta in care nu stai permanent, dar daca se intimpla ceva, despagubirea e refuzata pentru ca nu ai fost acolo sa raportezi. Mai mult, unii au relatii bune cu vecinii si lasa in grija lor casele de vacanta. Asta nu ajuta prea mult deoarece daca te cheama un vecin si te duci val virtej si gasesti casa inundata, peretii cazuti, totul distrus si te apuci sa evacuezi apa, salti mobila, opresti aparatura, etc, vine ASTRA si zice ca daca nu erai acolo in momentul producerii evenimentului, ei nu au de unde sa stie cind s-a produs si pentru asta nu te despagubesc desi este evident ca refuzul este abuziv. Oricat de bine citesti contractul, in momentul in care intervine un eveniment nedorit, iti dai seama cate prevederi sunt formulate cu talc, pentru a prosti clientii. Poate ca e bine ca lumea sa stie aceste lucruri si sa se orienteze spre societatile care nu promit marea cu sarea. Constientizarea riscului de inselatorie pe care il are o polita incheiata la ASTRA , ar putea fi argumentul cel mai important pentru descurajarea acestor abuzuri. Apoi, la fel de important este ca cei de la Comisia de Supraveghere sa-si faca treaba cu profesionalism, sa apere pagubitii si sa sanctioneze societatea
10 Iulie 2013, 01:02:56