Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Centrul Comun pentru Cercetare al UE a ales Intergraph SDI

05 Ianuarie 2010



Centrul Comun pentru Cercetare al Uniunii Europene a ales tehnologia pentru infrastructura datelor spaţiale SDI oferită de Intergraph pentru proiectul-pilot de implementare a serviciilor INSPIRE de monitorizare a calităţii aerului în Europa. Acest proiect-pilot vine în sprijinul Sistemului Informatic Comun pentru Mediul Înconjurător al Comisiei Europene şi este un test pentru implementarea directivei cu privire la Calitatea Aerului şi Aerului Curat (CAFE) ce se bazează pe serviciile INSPIRE. La finalizarea proiectului pilot, Intergraph va deveni principalul furnizor de tehnologie în ceea ce priveşte sprijinul acordat iniţiativelor cu privire la un aer mai curat. Acest proiect va servi drept model pentru un Sistem Informatic European al Calităţii Aerului extins în toate cele 27 de ţări ale Uniunii.
„Proiectul CAFE se adresează nevoii din ce în ce mai crescute pentru tehnologie SDI din întreaga lume. Aplicaţiile SDI reprezintă platforma ideală pentru colaborarea pe scară largă şi schimbul de informaţii la nivel extins. Protecţia mediului înconjurător reprezintă una din principalele zone în care tehnologia SDI devine din ce în ce mai valoroasă pentru comunicarea trans-frontalieră cu scopul de a atinge un ţel comun”, a declarat Jeff Vining, vicepreşedinte şi cercetător în cadrul Gartner Research.
Poluarea aerului nu ţine cont de graniţe, fie ele naţionale sau administrative, iar datele cu privire la calitatea aerului sunt colectate de către organizatii separate, din cadrul fiecărui stat membru. Acest lucru face imposibilă o analiză de ansamblu şi cronologică a caracteristicilor specifice unor suprafeţe ce ies de sub jurisdictia unei singure organizaţii şi cu atât mai puţin posibilă la nivel regional.
Aplicaţia Intergraph bazată pe tehnologia SDI asigură schimbul continuu de date, atât în interiorul companiilor private cât şi între administraţia publică, companii şi publicul larg, cu scopul final de a oferi comunicare şi colaborare mai bune, productivitate sporită, întreţinere uşoară şi costuri reduse. Soluţia respectă atât prevederile INSPIRE, cât şi pe cele ale altor directive guvernamentale ce înlesnesc schimbul de informaţii geospaţiale. În cadrul programului CAFE, tehnologia oferită de Intergraph va înregistra şi consolida datele pe toate nivelurile administrative guvernamentale si regionale europene, pentru o evaluare optimizată a calităţii aerului.
„Intergraph va juca un rol important pe termen lung în ceea ce priveşte atât tehnologia SDI cât şi directiva INSPIRE. Am contribuit la conturarea direcţiilor generale ale industriei, am lucrat cu numeroase agenţii guvernamentale şi am ajutat la dezvoltarea standardelor şi a proiectelor din acest domeniu. Suntem onoraţi să oferim expertiza noastră şi în domeniul calităţii aerului şi să sprijinim acţiuni ce vor avea un impact deosebit asupra generaţiilor viitoare”, a declarat Horst Harbauer, vicepreşedinte senior al Intergraph Security, Government & Infrastructure pentru EMEA.
Intergraph oferă servicii în aproape toate statele Uniunii Europene. De-a lungul timpului, compania Intergraph a fost implicată şi în alte proiecte finanţate de Uniunea Europeană, proiecte ce au avut la baza tehnologiile SDI, precum GIS4EU, HUMBOLDT, eSDInet+, EURADIN şi NATURE-SDIplus.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite