Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Panasonic aduce Skype pe televizor

06 Ianuarie 2010



Panasonic Corporation, lider în domeniul tehnologiilor HD, si Skype, principalul furnizor de comunicatii prin Internet, colaboreaza pentru a oferi servicii de voce si videotelefonie cumparatorilor de noi televizoare Panasonic VIERA HDTV din gama 2010. Astfel, de la lansarea pe piata a noilor modele, în primavara acestui an, consumatorii vor avea posibilitatea de a comunica cu familia sau prietenii, prin Skype, direct de pe televizor.

Colaborarea dintre cele doua companii este prima care aduce serviciul Skype pe o alta platforma decât computerul personal si telefonul mobil. Serviciul Skype on your VIERA® pune la dispozitia utilizatorului multe dintre popularele functii ale Skype printre care:
• Apeluri voce-video gratuite Skype-to-Skype
• Apeluri pe telefon fix sau mobil la preturile scazute practicate de Skype
• Optiunea de a primi apeluri printr-un numar de Skype
• Voicemail Skype, daca este configurat
• Invitatia de a lua parte la video-conferinte cu pâna la 24 de alti participanti


“Adaugarea serviciului Skype la oferta VIERA CAST aduce conectivitatea de pe televizoarele HDTV la un nou nivel”, spune Bob Perry, Vicepresedinte la Panasonic Consumer Electronics Company. “VIERA CAST a fost creat pentru a oferi posesorilor de televizoare Panasonic VIERA® HDTV un plus de divertisment, dându-le posibilitatea sa acceseze unele dintre cele mai populare website-uri de continut. Acum, toti cei care vor avea acasa un VIERA HDTV cu functia VIERA CAST pot nu numai sa împartaseasca cu prietenii ori familia fotografii si clipuri video încarcate online, dar si sa comunice cu acestia beneficiind de tot confortul propriului camin”, adauga Perry.


“Skype a facut comunicarile video usor de utilizat, gratuite si accesibile de oriunde. Astazi, 34% dintre toate apelurile Skype-to-Skype sunt video. Utilizatorii le prefera mai ales pentru ca îi face sa se simta mai aproape de prieteni si de familie”, explica Josh Silverman, CEO la Skype. “Colaborarea cu Panasonic este foarte interesanta pentru noi. Televizoarele sunt platforma naturala si logica pentru comunicatii video iar în viitorul apropiat nu vor mai fi doar un mod de divertisment devenind adevarate centre de comunicatii”, adauga oficialul.


Pentru a initia un apel Skype printr-un VIERA CAST, utilizatorul nu trebuie decât sa conecteze o camera video special proiectata si care se comercializeaza separat, la televizor. Camera video are încorporat un microfon care este capabil sa capteze sunetul chiar daca utilizatorul sta la distanta de televizor, pe canapea, spre exemplu. Mai mult, camera este capabila sa transmita imaginile video de înalta definitie, cu o rezolutie de pâna la 720p, în functie de latimea benzii utilizate pentru conectarea la Internet.


Functia Panasonic VIERA CAST a fost lansata în 2008 si este foarte apreciata la nivel international, mai ales pentru ca da utilizatorilor posibilitatea de a accesa Internetul direct de pe televizor, beneficiind astfel de dimensiunile foarte generoase ale ecranului, spre deosebire de monitoarele obisnuite de calculator. VIERA CAST nu necesita conectare la un PC sau alt echipament extern pentru a se putea conecta la web.
VIERA CAST este accesibil prin apasarea unui singur buton de pe telecomanda televizorului, iar utilizarea acestei functionalitati este gratuita (unele servicii VIERA CAST precum cele de tip video-on-demand au o structura separata de tarife).
Skype se alatura listei servicii disponibile în prezent prin VIERA CAST printre care Amazon Video On Demand, YouTube™, Picasa Web Albums™, Bloomberg News si site-uri cu informatii meteo.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite