Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

De la „a optimiza“ la „a elimina“ costurile prin VPN

10 Februarie 2005



Bogdan MihalceaAparitia Internetului a produs schimbari radicale in conceperea si conducerea unei afaceri, oferind solutii de informare si comunicare care dinamizeaza managementul. Este evident ca in prezent, si cu atat mai mult in viitor, succesul in afaceri depinde din ce in ce mai mult de noile tehnologii de comunicare si, in principal, de dezvoltarea sistemelor de Retele Virtuale Private.


VPN permite utilizarea unei conexiuni (Criptata) sigura si economica, care se bazeaza pe un mecanism de tunelare cu autentificare. Legatura VPN (Virtual Private Network) prezinta un coeficient inalt de siguranta. Sistemul prezinta avantaje evidente atat in ceea ce priveste costurile cat si in ceea ce priveste rapiditatea legaturilor si viteza de raspandire a informatiei. In acest caz costul comunicarii devine nul.


Solutia VPN la Alcatel OmniPCX Office permite activitati sigure, distante de-a lungul Internetului. Prin intermediul serviciului Voice over IP sistemul de comunicatii beneficiaza pe langa avantajele oferite de Internet si de abilitatea de a transmite semnal voce cu costuri minime.


Acest avantaj nu este accesibil doar companiilor mari cu bugete semnificative, este practic la indemana tuturor, Office IP fiind o solutie de integrare a sistemului telefonic in tehnologia de maine a comunicarii.Via Internet se poate telefona si se pot transmite date intre doua sau mai multe sucursale aflate in aceeasi retea locala fara nici un cost. Avantajele sunt evidente, cuvantul de ordine fiind cost minim.


Implementarea solutiei VPN de catre firma Net Com


NET COM isi desfasoara activitatea pe un segment de piata dinamic, care depinde intr-o foarte mare masura de rapiditatea si acuratetea comunicarii.


NET COM ofera solutii de comunicare practice pentru toate categoriile de agenti economici, propunand atat solutii de comunicare clasice, cat si de ultima ora, care fac comunicarea usoara, rapida si sigura.


Suntem constienti ca succesul unei afaceri depinde intr-o mare masura (in anumite domenii hotarator) de calitatea comunicarii. Solutiile oferite de firma Net Com usureaza munca clientilor nostri, ei devenind competitivi, rapizi in luarea si transmiterea deciziilor, care devin eficiente de indata ce sunt comunicate.


Succesele concrete inregistrate, prin care clientii nostri, folosind echipamente ce ofera solutia VPN, si-au imbunatatit cota de piata, usurandu-si in acelasi timp activitatea, ne indreptatesc sa afirmam ca aceasta este tehnologia viitorului. Beneficiile se datoreaza minimalizarii costurilor de intretinere si utilizare, precum si a facilitatilor oferite.


Solutia implementata de Net Com la Garanti Bank asigura legaturile de telecomunicatii ale sucursalelor cu sediul central prin IP, locatiile fiind dotate cu sisteme Alcatel OmniPCX Office. Aceste centrale reprezinta nodurile unei retele private interconectate prin cate opt canale de VoIP. Fiecare nod are propriile sale linii de iesire catre operatorii de telefonie publica. Fiecare nod dispune de aproximativ 100 numere. Utilizatorul trebuie sa formeze doar un interior pentru a lua legatura cu cineva din sediul central sau din alta filiala. Costurile se reduc deoarece pentru o parte din convorbiri se foloseste reteaua locala.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite