Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Bucurestenii din sectorul 2 pot plati taxele online

11 Ianuarie 2010Plata on-line a taxelor si impozitelor este posibila si in sectorul 2 din Bucuresti, anunta www.administratie.ro, citand Agerpress. Lansarea oficiala a sistemului electronic de plata a impozitelor si taxelor catre sectorul 2 prin intermediul cardurilor bancare a avut loc saptamana trecuta, dupa ce mai multi contribuabili din sector si-au manifestat interesul pentru acest mod de achitare a taxelor.
Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, si-a achitat, din contul sau impozitul pe cladiri, de 172 de lei, folosind cardul Visa, demonstrand ca sistemul este functional si poate fi folosit incepand de vineri de toti contribuabilii sectorului 2.
Plata cu cardul se poate face de pe orice calculator de acasa sau de la serviciu, daca exista o conectare la Internet, la orice banca din tara sau din strainatate, care recunoaste sistemul Visa sau Master Card.
Plata taxelor si impozitelor locale cu ajutorul cardului bancar se poate face de catre persoane fizice si juridice, daca obtin o parola de acces al site-ului Directiei Venituri Buget Local al Primariei sectorului 2 si prin depunerea unui formular de inregistrare si a unor copii dupa actele de identitate sau certificat de inregistrare al firmei. Dupa obtinerea parolei, trebuie accesata pagina principala la adresa www.impozitelocale2.ro, urmand sa fie accesat si link-ul „Plata electronica” de pe pagina principala a site-ului.
De asemenea, primarul sectorului 2 a anuntat si introducerea sistemului performant la nivel national pentru transmiterea on-line a documentelor fiscale, fiind eliminate astfel deplasarile la ghiseele administratiei locale. „In paralel vor continua sa functioneze si sistemele clasice de primire a documentelor, respectiv comunicare prin posta sau direct la registratura institutiei, dar acum avem si aceasta aplicatie in format electronic, usor de utilizat pentru cei care folosesc calculatorul. Etapele folosirii acestui program sunt aceleasi ca pentru plata on-line a taxelor locale”, a mai spus edilul sef al sectorului 2.
In prezent, in sectorul 2 functioneaza in paralel cu aceste sisteme si cele deja traditionale, precum platile on-line la oricare din cele 67 de oficii postale din Bucuresti, Internet Banking (pentru cei care au conturi deschise la BCR si Banc Post) si POS-urile deschise la toate Directiile de venituri buget-local sector 2.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite