Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

HP aniversează 20 de ani de ProLiant

11 Ianuarie 2010



La nivel global, unul din trei servere este HP, performanţă ce face compania să ocupe locul 1 pe această piaţă, cu o cotă de 36,5%. HP ProLiant este cea mai cunoscută familie de servere şi totodată cea mai longevivă, ajungând la 20 de ani de existenţă.

Istoria Proliant a început în 1989 când Compaq Computer Corporation a demarat la cererea Microsoft dezvoltarea unui nou tip de server, x86, care să utilize un rack standardizat la nivel de industrie. Scopul demersului era găsirea unei soluţii care să înlocuiască clasicele carcase tip tower şi să permită creşterea numărului de servere utilizate într-un data center. Ulterior, prin achiziţia Compaq, HP a preluat întreaga moştenire şi, prin inovaţie continuă, a dezvoltat cel mai complex portofoliu de servere, reuşind performanţa de a vinde o treime din serverele achiziţionate global. HP a replicat astfel de rezultate atât la nivelul regiunii EMEA (Europe Middle East şi Africa), cât şi în România. „În ciuda mişcărilor nesigure ale pieţei din ultima perioadă, faptul că HP a ocupat şi în al treilea trimestru al anului prima poziţie în topul livrărilor de servere în regiunea EMEA a fost o confirmare plăcută, cu atât mai mult cu cât volumul de unităţi HP vândute a fost de două ori mai mare decât al celui mai apropiat competitor. De ce are publicul atât de multă încredere în noi şi echipamentele noastre? Pentru că ne dorim să îmbinăm întotdeauna tradiţia cu inovaţia: încercăm să ne consolidăm renumele de producători de echipamente solide şi fiabile, fără să neglijăm aspectul inovaţiilor, atât de necesare pe o piaţă tehnologică în perpetuă mişcare. Vorbim aici de noutăţi aduse pe piaţa serverelor blade, de concepte precum virtualizare sau cloud, sau de modalităţi eco de alimentare cu energie sau răcire, noutăţi pe care încercăm să le impunem, în cel mai scurt timp de la apariţie, şi pe piaţa locală“, afirmă Radu Enache, Country Manager, Hewlett-Packard România.



Radu Enache,
Country Manager,
Hewlett-Packard România


Alături de clienţi


Virtualizarea are un efect important asupra pieţei serverelor, clienţii solicitând tot mai mult produse cu raport optim calitate preţ, eficienţă maximă, unelte de administrare şi servicii adiacente. Gama de produse HP Industry Standard Servers (ISS) răspunde acestor cerinţe şi reprezintă o bună alegere, atât pentru clienţi enterprise, cât şi SMB. În urma unor investiţii constante de peste 3,5 miliarde USD în Cercetare-Dezvoltare, HP are capacitatea de a livra noi standarde în ceea ce priveşte funcţionalitatea serverelor, eficienţa energetică şi reducerea TCO (Total Cost of Ownership).


În mai 2009, HP a fost primul vendor care a oferit pieţei un server certificat ENERGY STAR (ProLiant DL360 şi DL380 G6). Aceste servere reprezintă o promisiune pe care HP o face clienţilor pentru conservarea energiei şi reducerea costurilor cu electricitatea. „Ne dorim să colaborăm atât cu mediul privat, cât şi cu sectorul public, în cadrul unor parteneriate ce acoperă o întreagă arie de specificaţii – de la modernizarea serviciilor online din administraţia publică, până la proiecte prin care să le oferim firmelor mici şi mijlocii oportunitatea de a participa la revoluţia e-business. Ne face plăcere să observăm că piaţa din România este pregătită, mai mult decât oricând, să abordeze soluţii end-to-end, recunoscând astfel competenţa noastră în domeniu, demonstrată în cele mai dinamice zone ale economiei: industria de telecomunicaţii, industria producătoare sau sectorul financiar-bancar. Este un segment de activitate în care investim foarte multă energie şi resurse ca să ne perfecţionăm şi să oferim doar cel mai înalt nivel de calitate al serviciilor şi soluţiilor“, mai afirmă Radu Enache.


În România, serverele ProLiant sunt utilizate de companii de top din cele mai diverse sectoare de activitate. Produsele sunt disponibile atât prin HP, cât şi prin parteneri precum: Amerilex, Brinel, Crescendo, Despec, Gemini, Intrarom, Net Cons, Omnilogic, Q’Net, Romsoft, Scop, SP, S&T, Thema, Trend, Tornado.


HP stabileşte tendinţele


Piaţa serverelor este în permanentă dezvoltare, iar HP se regăseşte în cele mai importante 10 tendinţe sintetizate de analişti pentru 2010.

„Urge to Converge”
Convergenţă între elementele de procesare de date, reţelistică şi stocare

O infrastructură convergentă reuneşte într-o singură structură soluţii software, servere, stocare şi elemente de reţelistică pentru a îmbunătăţi activitatea utilizatorilor. Astfel, organizaţiile care beneficiază de un mediu convergent îşi pot valorifica mai uşor şi mai rapid resursele, îmbunătăţind, în acelaşi timp, serviciile oferite propriilor clienţi.


Trecerea la o infrastructură convergentă permite utilizatorilor să folosească în mod unitar componentele individuale ale infrastructurii IT, sinergie ce determină reducerea costurilor şi permite dezvoltarea afacerii.


HP se îndreaptă în acestă direcţie încă din primăvara lui 2009, atunci când a lansat HP BladeSystem Matrix.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite