Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Implementarea soluţiilor de Portal, o decizie valoroasă pentru companii

11 Ianuarie 2010



Majoritatea clienţilor care decid că au nevoie de un website, au viziunea unui site de internet public, cu o scurtă prezentare a companiei şi a produselor şi serviciilor companiei. Într-o lume în care Internetul este într-o continuă creştere, toţi managerii de IT cunosc importanţa unei pagini web a companiei.Totuşi, ceea ce nu se ia în calcul de la început este necesitatea unui site de intranet pentru operaţiunile interne.


A devenit foarte clar în ultimii ani că o soluţie puternică de intranet ajută organizaţiile să îşi îmbunătăţească capacitatea de management a know-how-ului, ceea ce poate conduce către o diferenţiere suplimentară în piaţă.


Soluţiile de intranet sunt văzute de mulţi experţi ca medii colaborative de lucru, management al know-how-ului sau portal corporatist. Din punctul meu de vedere, cel mai important factor în a lua decizia dacă aveţi sau nu nevoie de o soluţie de intranet este posibilitatea de a integra această soluţie în procesele de business zilnice.


De exemplu, într-o companie care prestează servicii de consultanţă, angajaţii au nevoie să lucreze cu multe documente, să completeze şi să trimită formulare, să împărtăşească din cunoştinţele şi experienţele lor altor colegi, să planifice întâlnirile, să acceseze materiale interne, indiferent de locaţia lor. Un “shared drive” şi un program de email nu sunt suficiente pentru a face toate aceste lucruri. Însă, un portal de intranet accesibil din orice locaţie conectată la internet face toate aceste lucruri posibile.


Odată cu explozia tehnologiilor şi a produselor IT în această zonă, soluţiile au ajuns la preţuri accesibile pentru companiile de toate dimensiunile, dar există şi posibilitatea de customizare a soluţiilor, în funcţie de nevoile specifice fiecărui client.


Din punct de vedere al achiziţiei, există posibilitatea de cumpărare sau posibilitatea de închiriere a soluţiilor, iar din punct de vedere al găzduirii puteţi opta pentru găzduire pe servere proprii, sau găzduire direct pe serverele furnizorului, contra unui abonament lunar.


Totul pare simplu şi uşor până în acest moment. Dar nu toate implementările de asemenea soluţii au atins nivelul de succes aşteptat, fie din cauza setării unor aşteptări mult prea mari, fie din cauza unui management nepotrivit al proiectului.


Care sunt factorii critici de succes ai implementărilor soluţiilor de intranet?

1. Definirea clară a obiectivelor companiei cu privire la soluţia de intranet, înainte de a opta pentru o soluţie anume.


2. Selectarea şi prioritizarea funcţionalităţilor care vor fi implementate pe durata de viaţă a soluţiei.


Implementarea multor funcţionalităţi de la început poate duce la îngreunarea activităţilor zilnice din cauza necunoaşterii sistemului.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite