Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Implementarea soluţiilor de Portal, o decizie valoroasă pentru companii

11 Ianuarie 2010




3. Desemnarea unei persoane sau grup de persoane care să definească şi să actualizeze strategia şi viziunea IT în cadrul companiei. Principalele responsabilităţi ale acestui grup trebuie să fie:


• Definirea unei strategii şi a unei viziuni(ex. Intranet-ul este principala cale de comunicare şi de arhivare a documentelor pentru companie);
• Definirea de proceduri în utilizarea soluţiei;
• Definirea rolurilor şi responsabilităţilor tuturor persoanelor implicate în menţinerea şi actualizarea soluţiei de intranet.


4. Managementul conţinutului.


Actualizarea permanentă a soluţiei este întotdeauna o provocare pentru companii. Este nevoie de un plan foarte detaliat, care să conţină activităţile de actualizare a conţinutului şi de o strategie de implicare a angajaţilor în vederea actualizării, precum şi direcţiile pe care să se dezvolte conţinutul.


5. Lansarea în producţie a soluţiei.


Planificarea roll-out-ului este un pas foarte important, care contribuie la succesul soluţiei. Printre cele mai importante activităţi din această etapă se numără:
• Comunicarea cu angajaţii (email, întâlniri, prezentarea beneficiilor);
• Trainingul persoanelor implicate, în vederea folosirii corecte a sistemului. Accentuarea trainingului pe funcţionalităţile cel mai des utilizate;
• Popularea sistemului cu informaţii (mutarea documentelor de pe locaţiile comune pe noul sistem)


6. Suportul pentru utilizator.


Chiar şi în condiţiile economice actuale, în care primul punct de pe ordinea de zi este reducerea investiţiilor şi a costurilor, o soluţie de intranet îşi poate dovedi utilitatea prin eficientizarea muncii, care duce automat la reducerea costurilor. Alegerea celor mai buni experţi în proiectele de acest gen poate să facă diferenţa dintre succesul şi eşecul implementării.




Daniel Chiş, Senior Consultant
Green Light Grup



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite